Pokaż wyniki od 1 do 20 z 111

Wątek: od kiedy 2X?!

Widok wątkowy

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmd Zobacz posta
    Napisał Padthai
    nie denrwuj sie, wsyzskto wporzadku
    sa rozne szkoly noszenia
    zapewne bylas u dordcy z Trageschule
    Trageschule jest najbardziej liberllna ze szkol, ma tez duze doswiadczenie, bo ponad 30 letnie i to, czego uczy, wynika z wiedzy i duuuuzego doswiadczenia.
    Nie zrobilas dziecku zadnej szkody.
    Pozostale szkoly, grzmia o szkodliwosci tego czy innego wiazania i wyznaja jedyne sluszne rodzaje wiazan i soposby ich motania. Jesli trafisz na wyrywkowa wypowiedz to mozna sie przerazic.
    Jseli dobrze wiazalas i ukladalas dobrze dziecko to nosilac bezpiecznie i zdrowo.
    Wiaznai dobiera sie od rodzicow i dziecka. Tak naprawde nie ma jedynego dobrego wiazania i sposobu wiazania. Doradcy roznia sie, szkoly roznia sie, ale najwazneijsze jest by rodzcow i dzieci wspomoc - to glowne zadanie doradcy.
    To jak wiazesz i w czym nosisz nie ma wiekszego znaczaniea - wazne by zdrowo i z radoscia dla Was.
    Ze swojej strony - dziękuję za wyważony głos i wyjaśnienie /kolejnych / wątpliwości. Tego mi było trzeba.
    Ze swojej strony - dziękuję za wyważony głos i wyjaśnienie /kolejnych / wątpliwości. Tego mi było trzeba.
    Nie wiem jak "pozostałe szkoły" ale AND nie uczy doradców niczego jedynie słusznego - tylko jak to Padthi napisała - dobierania wiązania do rodzica i dziecka. Są wiązania i chusty z różnych względów "zachwalane" ponieważ zgodnie z wiedzą i doświadczeniem są w dla danego wieku/etapu rozwoju dziecka bardziej wskazane. A rodzic wybiera i tego rodzica w jego wyborze doradca wspiera majlepiej jak potrafi. Chyba każdy doradca - tak lubię sobie myśleć Chociaż nie wiem jakbym się zachowała jakby rodzic usilnie chciał wiązać dziecko przodem do świata muszę to sobie przemyśleć

Trochę jak z rodzeniem że tak porównam - ze względów różnych różnistych lepiej jest chodzić, ruszać się, układać na którymśtam boku i rodzić w pozycji wertykalnej - ale jak mamie najwygodniej i najlepiej współpracuje z położną leżąc pół porodu na plecach - to niech leży
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 13-02-2013 o 17:12
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów