Pokaż wyniki od 1 do 20 z 111

Wątek: od kiedy 2X?!

Mieszany widok

Domyślnie

No coz, mnie i 2x i kieszonki uczyl doradca ( a wlasciwie dwoch) na szkoleniu - jakij szkoly chyba łatwo sie domyslic
    Ci doradcy nie uwazali ze noszac w tych wiazaniach robie dzicku krzywde - oczywiscie musza byc dobrze zamotane ale to chyba nie powinno dziwic! Z niektorych wypowiedzie z tego watku wynika,ze te 2 wiazania to samo zło... bardzo wspolczuje mama ktore dopiero zaczynaja nosic i trafiaja na tak sprzeczne opinie...

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    kto wie ten wie, a kto nie ma się dowiedzieć, ten się raczej na forum nie dowie (że tak zagadkowo pojadę )
    Kasia tez jestem ciekawa co sie zmienilo w kwestii noszenia i dlaczego to tajemnica....?

Mayka1981

Z lekarzami tez tak mam ze zawsze sprawdzam i sama podejmuje decyzje czy podac dziecku dany lek czy nie...

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    noszę jeszcze w kółkowej i pouchu i hybrydzie stroczowej, ale może mogę
    mi. ale kólkowa i pouch to na krotkie dystanse a hybryda dopiero dla siedzacego... ja caly czas mysle o noszeniu tak od 4 miesiecy do siedzacego własnie. Franek raczej nie zapowiada sie na mełego, lekkiego i kompaktowego

Padthai

www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta
    mi. ale kólkowa i pouch to na krotkie dystanse a hybryda dopiero dla siedzacego... ja caly czas mysle o noszeniu tak od 4 miesiecy do siedzacego własnie. Franek raczej nie zapowiada sie na mełego, lekkiego i kompaktowego
    no to - tak jak napisałam - plecak i okazjonalnie (nie na spacer) kangurek

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta

Kasia tez jestem ciekawa co sie zmienilo w kwestii noszenia i dlaczego to tajemnica....?
    dziewczyny, ale to nie do mnie pytanie
    ja jestem tylko szarym żuczkiem forumowym, ja nie mam wiedzy, obserwuję sobie tylko i wyciągam wnioski

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Kasiu, obserwujesz może co ile się pojawiają "przeażające" wątki o 2x?

tak co pół roku chyba, prawda?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    Kasiu, obserwujesz może co ile się pojawiają "przeażające" wątki o 2x?

tak co pół roku chyba, prawda?
    mam swoje przemyślenia na ten temat i różne teorie ale w sumie nie chce mi się nawet pisać, zaraz będzie kolejna wojna, a po co to?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

i słusznie

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Nie wiem o co chodzi z tajemniczymi "wojnami" i "kto wie to wie", ale ciekawie sie obserwuje jak na tym forum odbywa sie masowe zniechecanie rodzicow do noszenia. Chyba przodujemy w tym jesli chodzi o fora chustowe na swiecie.
    Nic a nic mnie nie dziwi, ze w takim UK, porownywalnym co do liczby ludnosci, nosi coraz wiecej osob, kwitna wypozyczalnie chust, a na angielskim forum ludzie wciaz sie potrafia podniecic nowa chusta i zakladac watki z cyklu "zobaczcie co fajnego do mnie idzie!".
    Mam wrazenie, ze wszedzie indziej noszenie w chuscie to przede wszystkim radosc dla rodzica i dziecka. U nas to specjalistyczna umiejetnosc uwarunkowana kursami i ciaglym strachem "ze cos robie nie tak" wymagajacym KONIECZNIE uspokojenia u EKSPERTA.

Gratuluje doradcom!!!
    A. 02.2010, T. 06.2012

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Nie wiem o co chodzi z tajemniczymi "wojnami" i "kto wie to wie", ale ciekawie sie obserwuje jak na tym forum odbywa sie masowe zniechecanie rodzicow do noszenia. Chyba przodujemy w tym jesli chodzi o fora chustowe na swiecie.
    Nic a nic mnie nie dziwi, ze w takim UK, porownywalnym co do liczby ludnosci, nosi coraz wiecej osob, kwitna wypozyczalnie chust, a na angielskim forum ludzie wciaz sie potrafia podniecic nowa chusta i zakladac watki z cyklu "zobaczcie co fajnego do mnie idzie!".
    Mam wrazenie, ze wszedzie indziej noszenie w chuscie to przede wszystkim radosc dla rodzica i dziecka. U nas to specjalistyczna umiejetnosc uwarunkowana kursami i ciaglym strachem "ze cos robie nie tak" wymagajacym KONIECZNIE uspokojenia u EKSPERTA.

Gratuluje doradcom!!!
    o właśnie! myślę nad tym wątkiem/tematem od wczoraj i cieszę się, że mam już wyrobione zdanie na temat noszenia bo muszę przyznać, że gdybym trafiła tu jako początkująca to uznałabym, że noszenie zwyczajnie szkodzi dziecku (i rodzicom w sumie też) i nie warto nawet zaczynać

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Ananke, sugerujesz, że po wprowadzeniu nowych wymianek już w ogóle nie wiadomo o co chodzi na tym forum?

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta

Gratuluje doradcom!!!
    dziekuje w koncu doradcy musza jakos zarabaic
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Uprawnienia umieszczania postów