Pokaż wyniki od 1 do 20 z 111

Wątek: od kiedy 2X?!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Gdybym była w takiej sytuacji, zamotałabym ładnie w kieszonkę i poszła w długą.
    Dokladnie

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    To nie jest kwestia luzu Noszenie dziecka na przodzie jest "zdobyczą cywilizacyjną". To takie "europejskie" jest. I kiepskie dla dużego kręgosłupa bardzo. Nie bez przyczyny plecaki są skonstruowane do noszenia na plecach. Tornistry też..
    Ale oczywiście że wszystko zależy od dziecka, rodzica i sytuacji, o tym też napisałam, ale do tego już się nie odniosłaś
    prosze Cie
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Domyślnie

to jeszcze tylko ostatnie pytanie do dziewczyn ktore nosza tylko w kangurku i w plecaczku - do jakiego wieku nosicie w kangurku? Duze dzieci tez?
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Gdybym była w takiej sytuacji, zamotałabym ładnie w kieszonkę i poszła w długą.
    Ja też
    Bardzo lubię kieszonkę, do dziś mi się zdarza tak Alę wiązać

Domyślnie

a u nas w wielu sytuacjach 2X sprawdziło się rewelacyjnie. Weźmy taki spacer... idziesz z wózkiem.........nagle dziecko zaczyna płakać...... i najszybciej naprościej 2x zamotać... na chwilę. Widziałyście zapewne różne zdjęcia z afryki np... co one wyprawiają z tymi dzieciakami! przecież dziecko czasami po prostu jest w kawałku szmaty wrzucone byle jak na plecy i coś mu się stało???
    Owszem gdyby ciągle i tylko nosić w 2 X to i może dziecku zaszkodzi. Ale okazjonalnie, czasami, z potrzeby sytuacji.... czemu nie. Wiele z nas popełnia tyyyyle błędów przy motaniach, dociąganiach itd. której się dziecko skrzywiło od tego? Proszę niech wystąpią te mamy, które uszkodziły własne dziecko nosząc je w chuście?

Uprawnienia umieszczania postów