Pokaż wyniki od 1 do 20 z 111

Wątek: od kiedy 2X?!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

OMG znowu??

Ania mam wszystko, co zostało naukowo napisane nt noszenia - dam Ci jak sie zobaczymy

Tak apropo's (celowo dolewam oliwy do ognia) w doktoracie nt. biomechaniki kregoslupa pewnej Pani z Niemiec - jak byk jest napisane, ze badania młodzieży szkolnej wykazały, ze noszenie NIEZALEŻNIE od rodzaju wiązania zmniejsza ryzyko wystąpienia wad postawy. Amen

A na moim kursie jedna z fizjoterapeutek (uczestniczek) powiedziała ze z zawodowego punktu widzenia kangur mniej Jej sie podoba niż dobrze zawiązana kieszonka, bo słabiej stabilizuje kręgosłup szyjny i niezależnie od perfekcyjnego wywiniecia skrzydelek ruchy ramion powodują zmiany w napięciu materiału chusty....
    Żeby nie było - ja osobiście nie mam nic przeciwko kangurkowi aczkolwiek nie uważam go za jedyne słuszne wiazanie dla noworodka. Niestety już 2 razy byłam na konsultacjach u Dziewczyn, które po spotkaniu z Doradczyniami CW nie umialy nic innego, a kangur Im nie wychodził - więc były zalamane

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mam nadzieję, że jak idziesz na TAKIE konsultacje, to zakładasz strój Superwoman

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zawsze zakładam to nie było złośliwe, poprostu nie widzę potrzeby robienia z noszenia religii.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaś Zobacz posta
    poprostu nie widzę potrzeby robienia z noszenia religii.

Domyślnie

Ania mam wszystko, co zostało naukowo napisane nt noszenia - dam Ci jak sie zobaczymy
    super!! bardzo chetnie poczytam!

nie widzę potrzeby robienia z noszenia religii.
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

o, a jednak fajnie, że znów zajrzałam do tego wątku Też chętnie się zapoznam, czy zechcesz wstawić jakieś linki? Zakładam, że nie tylko ja się zaciekawiłam, a teksty są ogólnodostępne
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mogę wstawić zasadniczo, ale przecież chyba po kursach macie tez dostęp i wiedzę na temat takowych publikacji? Ja akurat poza doradztwem interesuję się tym tez stricte naukowo/badawczo - wkładam określona ilośc pracy i czasu w zdobycie rzetelnych źródeł informacji i nie jestem pewna czy to jest miejsce i czas na coming out , andzia jest moja bliska kolezanka, co zmienia postac rzeczy.
    Pewnie z czasem wrzuce listę na bloga i dam znac

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Mogę wstawić zasadniczo, ale przecież chyba po kursach macie tez dostęp i wiedzę na temat takowych publikacji? Ja akurat poza doradztwem interesuję się tym tez stricte naukowo/badawczo - wkładam określona ilośc pracy i czasu w zdobycie rzetelnych źródeł informacji i nie jestem pewna czy to jest miejsce i czas na coming out , andzia jest moja bliska kolezanka, co zmienia postac rzeczy.
    Pewnie z czasem wrzuce listę na bloga i dam znac
    Napisałaś że masz WSZYSTKO co napisali o noszeniu naukowo, a ja jednak wciąż mam poczucie, że nie do wszystkiego dotarłam, codziennie uczę się czegoś nowego, dokształcam, poszerzam wiedzę, konfrontuję ją z doświadczeniem. Po to by dzielić się z innymi.
    Zupełnie nie chodziło mi o Twój coming out. Żałuję, ale rozumiem i szanuję.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Napisałaś że masz WSZYSTKO co napisali o noszeniu naukowo, a ja jednak wciąż mam poczucie, że nie do wszystkiego dotarłam, codziennie uczę się czegoś nowego, dokształcam, poszerzam wiedzę, konfrontuję ją z doświadczeniem. Po to by dzielić się z innymi.
    Zupełnie nie chodziło mi o Twój coming out. Żałuję, ale rozumiem i szanuję.
    Iza otóż to dokształcam sie, szukam, planuje zrobić habilitację Jak wrzucę na bloga, dam Ci znać

Uprawnienia umieszczania postów