Pokaż wyniki od 1 do 20 z 111

Wątek: od kiedy 2X?!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta

tak własnie robie ale potem sie dowiaduje na forum, ze dziecko rozpłaszczam i zle mu robie b powinnam tylko w kangurku
    Optymalne ułożenie dziecka uzyskasz w kangurku. Ale noszenie uwzględnić musi nie tylko optymalne warunki dla dziecka, ale także możliwości i i potrzeby mamy
    Myślę, że wyrażenie "powinnam" warto wykreslić z głowy.
    Forumem się nie przejmuj
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Optymalne ułożenie dziecka uzyskasz w kangurku. Ale noszenie uwzględnić musi nie tylko optymalne warunki dla dziecka, ale także możliwości i i potrzeby mamy
    Forumem się nie przejmuj
    Ot i wszystko!

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta

tak własnie robie ale potem sie dowiaduje na forum, ze dziecko rozpłaszczam i zle mu robie b powinnam tylko w kangurku
    Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Forumem się nie przejmuj
    Ufff! Bo jak ktoś zaczyna z chustami to kangur jest koszmarnie trudny i zostaje jedynie kieszonka. Wychodzę jednak z założenia, że w sumie zdrowsza nawet nieidealna kieszonka niż noszenie w pionie na rękach.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Ufff! Bo jak ktoś zaczyna z chustami to kangur jest koszmarnie trudny i zostaje jedynie kieszonka. Wychodzę jednak z założenia, że w sumie zdrowsza nawet nieidealna kieszonka niż noszenie w pionie na rękach.
    I bardzo słusznie a dobry kangur to kwestia wprawy
    Ostatnio edytowane przez Kaś ; 20-02-2013 o 00:18

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Ja się przymierzam do noszenia w kangurze i też mnie zastanawiają te skrzydełka. Bardzo bym chciała obejrzeć zdjęcie lub lepiej film z poprawnie wywiniętymi skrzydełkami. Można liczyć na jakiegoś linka?
    pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Łoo, no to ładnych rzeczy się tu dowiaduję
    To ciekawe, że z jednej strony chusty są reklamowane jako zdrowe, a wiązania kuszą sloganami typu: "to łatwiejsze, niż sądziłam", "dla każdego", itd... Teraz po kilku miesiącach noszenia synka dowiaduję się, że niby 2x i kieszonka wcale nie są takie dobre, a powinnam nosić w kangurze, którego notabene nie ma w żadnej z dwóch instrukcji, które posiadam (nati i hopek)

A mi pasuje 2x - teraz w zimie noszę moje dziecko ubrane w miśkowy kombinezon (a ja jestem w rozpiętej kurtce) i 2x to jest jedyne wiązanie, jakie mi na tak opatulonym i unieruchomionym dziecku wyjdzie. Nie ma opcji żadnego kangurka, czy nawet kieszonki. Kieszonkę za to lubię w domu, lub jak jest cieplej, to na spacery (wkładam wtedy mężowski polar na siebie i Młodego, ale kurtki już nie dopnę, wiec musi być niezbyt zimno). Do tego z niewiadomych względów podpasowała mi wersja z rozłożonymi połami - to też źle?

Czy ktoś może mi to wyjaśnić, bo naprawdę zwątpiłam... A chciałam nauczyć jeszcze mamę i aż do wczoraj tłumaczyłam jej, że to nie jest wcale trudne (pokazywałam właśnie 2x)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

WOOOW ja także nie miałam pojęcia

Ciągle nosiłam synka w kieszonce,ale teraz jak idziemy w kombinezonie na spacer czy do sklepu,to podwójne x bardziej mi pasowało <co prawda musiałam częściej przewiązywać,ale może to wina chusty (AlMelle)>.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny spokojnie to są odwieczne dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą jeśli dobrze motacie 2x i kieszonkę to nie macie się czym przejmować!

Uprawnienia umieszczania postów