G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
Ja się przymierzam do noszenia w kangurze i też mnie zastanawiają te skrzydełka. Bardzo bym chciała obejrzeć zdjęcie lub lepiej film z poprawnie wywiniętymi skrzydełkami. Można liczyć na jakiegoś linka?
pszczółka Gucio 12.10, pszczółka Maja 04.13
Łoo, no to ładnych rzeczy się tu dowiaduję
To ciekawe, że z jednej strony chusty są reklamowane jako zdrowe, a wiązania kuszą sloganami typu: "to łatwiejsze, niż sądziłam", "dla każdego", itd... Teraz po kilku miesiącach noszenia synka dowiaduję się, że niby 2x i kieszonka wcale nie są takie dobre, a powinnam nosić w kangurze, którego notabene nie ma w żadnej z dwóch instrukcji, które posiadam (nati i hopek)
A mi pasuje 2x- teraz w zimie noszę moje dziecko ubrane w miśkowy kombinezon (a ja jestem w rozpiętej kurtce) i 2x to jest jedyne wiązanie, jakie mi na tak opatulonym i unieruchomionym dziecku wyjdzie. Nie ma opcji żadnego kangurka, czy nawet kieszonki. Kieszonkę za to lubię w domu, lub jak jest cieplej, to na spacery (wkładam wtedy mężowski polar na siebie i Młodego, ale kurtki już nie dopnę, wiec musi być niezbyt zimno). Do tego z niewiadomych względów podpasowała mi wersja z rozłożonymi połami - to też źle?
Czy ktoś może mi to wyjaśnić, bo naprawdę zwątpiłam... A chciałam nauczyć jeszcze mamę i aż do wczoraj tłumaczyłam jej, że to nie jest wcale trudne (pokazywałam właśnie 2x)![]()
WOOOW ja także nie miałam pojęcia
Ciągle nosiłam synka w kieszonce,ale teraz jak idziemy w kombinezonie na spacer czy do sklepu,to podwójne x bardziej mi pasowało <co prawda musiałam częściej przewiązywać,ale może to wina chusty (AlMelle)>.
Dziewczyny spokojnieto są odwieczne dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą
jeśli dobrze motacie 2x i kieszonkę to nie macie się czym przejmować!