-
-
Chustomanka
Też miałam ramię zakładkowe, z niektórymi z twoich problemów radziłam sobie tak:
1. Podczas pakowania młodego do chusty i wstępnego dociągania ramię chusty leży na moim ramieniu bez żadnych kombinacji. Jak z grubsza dociągnę chustę, to ręką wyciągam dolne (zewnętrzne) zakładki i nasuwam sobie na ramię, a potem sięgam za plecy, łapię dolną krawędź i ciągnę w dół.
2. Jak już włożysz materiał pod pupę, to chwyć chustę między sobą a dzieckiem i pociągnij w górę, powinna się stworzyć taka jamka na pupę, a chusta musi sięgać do dołków pod kolankami, potem dociągnij na kółkach.
3. Ja układałam chustę na kółkach wg instrukcji z tej strony
http://www.szkolachustonoszenia.pl/i...na-kokach.html
krawędzie były podwinięte do wewnątrz, a nawet się stykały, ale w dociąganiu to nie przeszkadzało. Ogólnie właśnie z tych filmików uczyłam się wiązać i po paru próbach szło dość sprawnie.
pszczółka Gucio 12.10,
pszczółka Maja 04.13 
-
-
Chustonówka
Z drugim problemem mogę Ci też poradzić, żebyś złapała za łydki blisko kolan, albo wsunęła ręce pod kolana i podrzuciła Maluszka lekko do góry sama podskakując, a kolanka przesuwając w górę i do siebie. Pupa opadnie siłą ciężkości. Tylko musisz mieć pewność, że pod pupą jest dużo materiału i się nie wysunie.
A trzeci problem też mam... Biorę się za filmiki, może coś mi pomogą. Ja mam chustę z dość cienkiego materiału i pewnie to może być problemem.
Uprawnienia umieszczania postów