Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: nasze pierwsze chustopróby - szukam wsparcia i porad

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

A ja dziś się sama zawiązałam
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A tak na marginesie - ładna ta chusta. Lubię naturalne kolory.
    Witek 2012

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    A ja dziś się sama zawiązałam
    No i poka foty

Mnie się osobiście kolory nie widziały na początku (za brązami nie przepadam...) ale im dłużej patrzę tym bardziej mi się podoba
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Dzięki - w sumie kolor jest żywszy niż na zdjęciu.

Zdjęcie z dzisiaj. Ale jest trochę pod gupim kątem, bo robiony z samowyzwalacza.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Franada fajnie, ze już sie zamotalas
    Kilka rad:
    przesun sobie te pasy, które idą wzdłuż bokow Malucha, bardziej pod pupkę (tak żeby wpadła) i przesuń tak żeby przechodziły po nóżkach na wysokości dołów podkolankowych.
    No i niżej troszkę powinnaś motać, żeby Ci glowka w brodę nie wchodziła będzie Wam wygodniej! Ostatnia czynnosc o ktorej warto pamietac przy kazdym wiazaniu to podwiniecie miednicy/poprawienie nozek - lapiesz za stawy kolanowe tak, ze dlonia obejmujesz lydki, a kciuki masz pod kolankami i jednoczesnie unosisz je do gory i przywodzisz do siebie. Wtedy m sie tkie wrazenie jakbys wkladala je pomiedzy brzuch swoj a Dziecka. kolanka sa wowczs wyzej niz pupa, a plecki ladnie sie zaokraglaja.
    Skoro już mieliście konsultacje jakieś to może teraz na warsztaty do Klubu wpadniesz?
    Miłego noszenia!

Edit: w środę 27.02 o godz. 11.00 bedą warsztaty w Klubie Mamy i Taty na Stanisławowskiej 3
    Ostatnio edytowane przez Kaś ; 22-02-2013 o 09:30

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Kaś, dzięki za rady
    My nadal bez lustra, a to utrudnia poprawianie chusty :/
    O, klub mam pod bokiem, może spróbuję A ile kosztują? Bo nie mogę na stronie znaleźć... Edit: Ok, znalazłam
    A w razie czego często bywacie w tym klubie? Bo ja jeszcze sama z dzieciem nie wychodziłam i nie wiem, na ile sobie poradzę i czy córka będzie w nastroju ;P

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ostatnio prowadzę warsztaty prawie co tydzień. Zasada jest taka, ze muszą sie zapisać przynajmniej 3 osoby zawsze pisze tez o tym na blogu (www.szkolaprzytulania.blogspot.com).
    Jakbys coś potrzebowała w temacie to dawaj znać prawie Sąsiadkami jesteśmy!

Miejscowość
    BB

Domyślnie

A można na jednych warsztatach uczyć się na 2 chustach? Bo noszę się z kupnem kółkowej...

Uprawnienia umieszczania postów