Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: Dlaczego Nati nie pamięta o mamach cięższych dzieci?

Chustomanka Awatar lampka
    Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie Dlaczego Nati nie pamięta o mamach cięższych dzieci?

Piękne są te ostatnie wzory Nati Dla maluszków, lny dla średniaczków... A co z dziećmi 13+ kg? Tak, wiem, zamotać można nawet w prześcieradło, jaskółki mi moje 15 kg poniosą, ale wiecie dobrze jaki będzie komfort noszenia
    Marzy mi się....
    Pao w konopiach, o grubości i nośności passiflory, a wtedy pawie mroczna mają groźnego przeciwnika
    No to pomarzyłam sobie
    Starsza 2009 Młodsza 2012
    W ostrej fazie nawrotu chustouzależnienia <---- juz po!

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

moje dziecko już w kategorii wagowej 13+, mam Natkowy len i 3 chusty z konopiami, noszę właściwie tylko w lnie, więc jak dla mnie to Nati trafia do rodziców cięższych dzieci

Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

Kasia, nie osiadają Ci te lny? Bo mnie mocno, szczególnie po ok.30 minutach noszenia. I pomyślałabym, że źle wiążę, gdyby nie to, że natki z 40% i 50% lnu (koty, passiflora, amazonia) i OS MP mi nie osiadają. Wiązanie trzyma jak złoto...
    Ostatnio edytowane przez lampka ; 31-01-2013 o 21:30 Powód: literówka

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

hm mi koła z lnem służą super i lipy z lnem też...
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Moje dziecko 2,5 roku nie należy do kategorii 13+, ale naprawdę spokojnie nosi mi się w nati. Miałam jaskółki, japan z wełną, koła zębate z wełną - super!
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

Marjen, a ile one mają % lnu?

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Mnie się Emkę dobrze nosi w zębatkach z wełną. Konopki sa lepsze niż len i uwazam że właśnie gęstość tkania w Nati dodaje nośności.

Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

A może to zależy też trochę od wiązania? Ja noszę tylko w plecaku prostym, ale zastanawiam się czy w innym wiązaniu (np plecak z krzyżem) ta sama chusta nie wypadnie lepiej "mniej nośnie"?
    I zastanawiam się na ile jest to kwestia przyzwyczajenia do pewnego poziomu nośności....

Amst: mam amazonię 40% lnu - cieńka, luźno tkana (na moje oko) i nosi elegancko. A Ty nosisz też w plecaku prostym czy tym fajnym wiązaniu "wzmacnianym" (nie wiem jak ono się nazywa , ale pokazywałaś na KK)
    Ostatnio edytowane przez lampka ; 31-01-2013 o 21:33 Powód: dopisek

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

ja noszę tylko w 2x ostatnio, Len Nati to koniczyny, konopki mam akurat didkowe, wolę nosić w lnie
    ciężko mi jeśli źle zawiążę, ale to wiadomo

mam jedne konopki które poniosą każdy ciężar, ale są sztywne jak deska i ruszam je rzadko, jakoś nie chce mi się walczyć z nimi za to jak już je zawiążę to ani drgną

Domyślnie

lipy mają 30% a kółka - ja mam te z pierwszego rzutu, też chyba 30. amsrt ma rachę że to może kwestia gęstości tkania, imho koła są bardzo gęsto tkaną chustą.
    Może to też trochę kwestia wiązania - ja głównie w plecaku z koszulką albo w prostym ale z tybetanem noszę.
    z krzyżem rzadziej a ostatnio raczej w ogóle

ja żałuję że balony konopne mam tylko 5 bo ja obecnie już tylko w 6 i 7 noszę ...

z tym przyzwyczajeniem to też może trochę racji masz - bo ja lepiej się czuję z jedwabnych irysach niż w lnianym indio glut...

a jak Ci się Lampko mosiło w wełnianych gałązkach? bo one raczej 13 kilogramom nie dały rady?
    zapraszam do wypróbowania kółek kiedyś

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

lamko noszę w plecaku z koszulką - trzy warstwy - ale potrzeba dłuugiej chusty - ja motam z 7. Naprawdę odejmuje kg.

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Plecak z tybetanem - błękitne lniane jaskółczaki - daje radę przy moich słodkich 16 kg Choć szczerze powiem, że my już nosimy się tylko rekreacyjne, od czasu do czasu i tylko dla radości
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marjen Zobacz posta
    lipy mają 30% a kółka - ja mam te z pierwszego rzutu, też chyba 30. amsrt ma rachę że to może kwestia gęstości tkania, imho koła są bardzo gęsto tkaną chustą.
    Może to też trochę kwestia wiązania - ja głównie w plecaku z koszulką albo w prostym ale z tybetanem noszę.
    z krzyżem rzadziej a ostatnio raczej w ogóle

ja żałuję że balony konopne mam tylko 5 bo ja obecnie już tylko w 6 i 7 noszę ...

z tym przyzwyczajeniem to też może trochę racji masz - bo ja lepiej się czuję z jedwabnych irysach niż w lnianym indio glut...

a jak Ci się Lampko mosiło w wełnianych gałązkach? bo one raczej 13 kilogramom nie dały rady?
    byłaby szansa na wypożyczenie?

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Moje dziecko 12+ pewnie, więc nieco mniej, ale jaskółki lniane 30% lnu, koła zębate konopne, czy nawet merynosowa Rivea (tu już oczko niżej jak chodzi o nośność) noszą bardzo zacnie. Noszę tylko w prostym.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Moje dziecko 12+ pewnie, więc nieco mniej, ale jaskółki lniane 30% lnu, koła zębate konopne, czy nawet merynosowa Rivea (tu już oczko niżej jak chodzi o nośność) noszą bardzo zacnie. Noszę tylko w prostym.
    no ale TY jesteś specjalistką od prostego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez essmay Zobacz posta
    byłaby szansa na wypożyczenie?
    myślę że tak fiolety

Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    mam jedne konopki które poniosą każdy ciężar, ale są sztywne jak deska i ruszam je rzadko, jakoś nie chce mi się walczyć z nimi za to jak już je zawiążę to ani drgną
    I o takie chusty mi chodzi! Takich chust pragnę

. amsrt ma rachę że to może kwestia gęstości tkania, imho koła są bardzo gęsto tkaną chustą.
    Może to też trochę kwestia wiązania - ja głównie w plecaku z koszulką albo w prostym ale z tybetanem noszę. z krzyżem rzadziej a ostatnio raczej w ogóle

Marjen - gęstość pewnie ma znaczenie, ale gdybyś ponosiła w passiflorze (chętnie użyczę), poznałabyś 50% lnu cieńkiego i extra nośnego. Karusek (mam nadzieję że nie będzie mi miała za złe cytowania)określiła ją jako jedną z najbardziej udanych natek. Chciałoby się rzec- jeszcze
    Paprotki nosiły bardzo dobrze, jak to wełny. NO,ale to konopnej żylety ciut im brakowało
    Kółeczka- chętnie

Cytat Zamieszczone przez amst Zobacz posta
    lamko noszę w plecaku z koszulką - trzy warstwy - ale potrzeba dłuugiej chusty - ja motam z 7. Naprawdę odejmuje kg.
    Cytat Zamieszczone przez La Chica Bonita Zobacz posta
    Plecak z tybetanem - błękitne lniane jaskółczaki - daje radę przy moich słodkich 16 kg Choć szczerze powiem, że my już nosimy się tylko rekreacyjne, od czasu do czasu i tylko dla radości
    Widzę, że dziewczynom, które noszą we wzmocnionych wiązaniach jaskółki inne 30% lny wystarczają dla cięższych dzieci...

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Jaskółki i koła rządzą Livado, a jak wypadają w porówaniu z mosem, który miałaś? NIe czujesz różnicy w porówaniu do chust-żylet? Jeśli nie, to jak to robisz?

Domyślnie

po feriach chętnie czasowo wymienię koła na passiflorę - jaki rozmiar masz?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

maki były super nośne grubasy, ale niestety rozstępy

serio w lnianej amazonii Ci się tak dobrze nosi? Ja przy bodaj 11 kg wymiękałam, nie dawałam rady, mam nadal i lubię wełniane paski (sawanna), które też chwalone za nośność, ale wymiękłam chyba jeszcze wcześniej (czekają na półce na następnego). Czy ja nie umiem wiązać cieniaków? (chociaż w indio antracycie mi się świetnie nosiło). Natomiast w jaskółkach lnianych (tych z preorderu, czerwono-żółte) nosiło mi się świetnie.

ps. plecak w każdej z tych chust prawie zawsze wiązałam z tybetanem.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

no ale TY jesteś specjalistką od prostego
    Taaa, jasne

Cytat Zamieszczone przez lampka Zobacz posta
    Jaskółki i koła rządzą Livado, a jak wypadają w porówaniu z mosem, który miałaś? NIe czujesz różnicy w porówaniu do chust-żylet? Jeśli nie, to jak to robisz?
    Są inne. Moos nigdy nie zrobił się mega miękki, zawsze miał pewną szorstkość, zgrzebnść, inaczej się dociągał, inaczej pracował, ale był też w sumie luźniej tkany. Jaskóły były tak zwarte, że to aż dziwne, gładkie i takie, hm... Szczelne, nieoddychające. Koła są miękkie i mięsiste, znów inna praca, niepodobne do poprzednich wymienionych, ale też do innych moich konopek. Różnice w nośności? Nie wiem jak to uszeregować, powiem tak: równie chętnie wybierałam jaskóły jak Moosa, w pewnym momencie może nawet chętniej, bo łatwiej się wiązały. Koła lubię m.in. za te poduchy jakie tworzą się na ramionach

Co rozumiesz przez chusty-żylety?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów