Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Amitola Girasol...znacie coś lepszego? :)

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k. Bydgoszczy

Domyślnie Amitola Girasol...znacie coś lepszego? :)

Cześć dziewczyny...mam nadzieję, że moje pytanie nie wywoła burzy wśród zwolenniczek różnych opcji Chciałabym się jedynie poradzić jaką chustę powinnam teraz nabyć...

Amitola to była/jest moja miłość, dla mnie jest mięciutka, łatwa w dociąganiu i piękna...ale nie mam porównania z innymi. Jak pewnie same tego doświadczyłyście, w życiu każdej chustoholiczki pojawia się moment, gdy zaczyna doskwierać brak nowej chusty...i tu pojawia się pytanie...jakiej? Nie chciałabym się rozczarować, ale na lamborgini mnie nie stać Mój dzieć zaczyna coraz więcej ważyć, więc pewnie bardziej nośna by się zdała...konopie? Wełna? Len? Chodzi mi o konkretne chusty, bo pomimo przekopania forum, zielona jestem Rozważam również opcję zamiany, ale wtedy tym bardziej musiałabym nabyć jakieś cudo, bo póki co moje nie zniosłoby rozstania.

Dla jasności...póki co, sąduję, bo muszę uzbierać środki i przekonać się, czy moje maleństwo na stałe zaakceptowało noszenie (bo początki nie były łatwe) Ale ja się zakochałam w szmatach, więc chyba siłą woli przekonam dziecia...

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

jeśli lubisz kolorowe, polecałabym inkę storcza
    nie do zdarcia, szalenie nośna (20kg nosiłam), niedroga
    tylko warto kupić złamaną, bo łatwiej ją dociągniesz, a co za tym idzie - mniej będziesz czuła ciężar dziecka
    2 + 7 (2005-2018)

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k. Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    jeśli lubisz kolorowe, polecałabym inkę storcza
    nie do zdarcia, szalenie nośna (20kg nosiłam), niedroga
    tylko warto kupić złamaną, bo łatwiej ją dociągniesz, a co za tym idzie - mniej będziesz czuła ciężar dziecka
    O ince wiele dobrego czytałam i miałam przyjemność nawet raz motać - faktycznie super chusta, ale nie sądziłam że aż tak nośna

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k. Bydgoszczy

Domyślnie

Karusku...a masz może na wydaniu starą inkę? Gdzieś się doczytałam, że takową miałaś

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k. Bydgoszczy

Domyślnie

Czyli tylko inka jest godna uwagi?

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KasiaL Zobacz posta
    Karusku...a masz może na wydaniu starą inkę? Gdzieś się doczytałam, że takową miałaś
    moja stara jest teraz chyba u ostroszyc, chyba że już poleciała dalej - napisz do niej bezpośrednio - ten egzemplarz był niesamowicie złamany i to w niej akurat nosiłam 20kg
    w domu mam inną, ale twardszą i nie na sprzedaż (w moim stosie inka musi być )

inne storcze też są nośne (np. ulli)

musiałabyś poszukać wątków o nośnych chustach - jest ich kilka w dziale (po słowach kluczowych: klocuszek, nośna, najnośniejsza... poprzeglądaj, na pewno coś Cię zauroczy )
    2 + 7 (2005-2018)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

każdy poleci inną chustę

zależy, na ile kg szukasz, bo co innego dobre dla 9-kg dziecka, co innego dla 13-kg

ja polecam lny i konopie, teraz chyba cenowo podobnie wypadają

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k. Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    każdy poleci inną chustę

zależy, na ile kg szukasz, bo co innego dobre dla 9-kg dziecka, co innego dla 13-kg

ja polecam lny i konopie, teraz chyba cenowo podobnie wypadają
    A czy chusta, która uniesie 13 kg dziecię będzie zła dla lżejszego?

Czy coś z konopii zasługuje na szczególną uwagę?

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k. Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    moja stara jest teraz chyba u ostroszyc, chyba że już poleciała dalej - napisz do niej bezpośrednio - ten egzemplarz był niesamowicie złamany i to w niej akurat nosiłam 20kg
    w domu mam inną, ale twardszą i nie na sprzedaż (w moim stosie inka musi być )

inne storcze też są nośne (np. ulli)

musiałabyś poszukać wątków o nośnych chustach - jest ich kilka w dziale (po słowach kluczowych: klocuszek, nośna, najnośniejsza... poprzeglądaj, na pewno coś Cię zauroczy )
    Będę więc pisać

I poszukiwania oczywiście nadal w toku. Dziękuję za podpowiedź

Uprawnienia umieszczania postów