Pokaż wyniki od 1 do 20 z 163

Wątek: koszmarne książeczki dla dzieci ;)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

dołączam do klubu kompulsywnych nabywców

jako i do klubu kompulsywnych wykonawców piosnki o szewcach, co wędrowali.
    mnie to mama śpiewała
    i jeszcze śpiewano mi i śpiewam teraz jak chcę dzieci wykończyć piosenkę o zającach (na zielonej łące raz dwa trzy) - kto zna?
    a teść nauczył Tośkę piosenki o, pardon, kakaDUPApudze - tego nie znałam, a Wy znacie?

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Jeśli chodzi o koszmarki, to z wielkim bólem zauważyłam, że bardzo zestarzała się również moja ulubiona w dzieciństwie Maria Kownacka "Plastusiowego pamiętnika" niemal nie da się czytać... Szyk wyrazów, archaizmy... No, męka!...
    OT: ale za to całkiem da się oglądać! na youtube jest 5 odcinków, dzieciom się podobało a i ja sobie obejrzałam z ciekawością, jak to się czasy zmieniły i obyczaje i wnętrza i w ogóle

a w temacie:
    http://www.smyk.com/polscy-poeci-wie...i-dla-dzieci-p
    treść w porządku, ale ilustracje... przypuszczam, że zlecili jakiemuś studentowi. obejrzyjcie sobie w empiku ilustrację do kaczki dziwaczki: postać na całą stronę, psychodeliczne kolory, naspeedowane wielkie oczy i rozdarta torebka maku w ręce
    Ostatnio edytowane przez lindgren ; 31-01-2013 o 19:06 Powód: dopisek
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lindgren Zobacz posta
    obejrzyjcie sobie w empiku ilustrację do kaczki dziwaczki: postać na całą stronę, psychodeliczne kolory, naspeedowane wielkie oczy i rozdarta torebka maku w ręce
    a "Czas surferów" oglądała? Toć tam przecie dokładnie wyjaśnione, że Kaczka bynajmniej trzeźwa nie była
    o, proszę
    Ostatnio edytowane przez britta ; 31-01-2013 o 20:37

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

OT: ale za to całkiem da się oglądać! na youtube jest 5 odcinków, dzieciom się podobało a i ja sobie obejrzałam z ciekawością, jak to się czasy zmieniły i obyczaje i wnętrza i w ogóle
    Zgadzam się w całej rozciągłości, że Plastusia da się oglądać i słuchać (=> Bajki-grajki! ), ale czytać, niestety, nie...

http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Zgadzam się w całej rozciągłości, że Plastusia da się oglądać i słuchać (=> Bajki-grajki! ), ale czytać, niestety, nie...

Ależ da się, da. Mojej córze się bardzo podobało. Możliwe, że ma rodzinnie wykrzywiony gust, bo nie mogłam jej oderwać również od książeczki "Psotki i śmieszki"

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Gratuluję!
    Ja wysiadłam przy Plastusiu, a czuję się raczej obczytaną osobą...

Niedawno zajrzałam jeszcze do "U złotego źódła"... Pomyślałam sobie, ze fajnie by było synkowi poczytać coś rdzennie poslkiego No i Język można sobie połamać na tych rupieciach słownych, trzeba by to czytać dziecku z tłumaczem... A chyba nie o to chodzi... Odbiorcą docelowym tej pozycji ma być przecież "Polak mały", a nie językoznawca historyczny...

Chyba też można ją dac do wycinania młodszym dzieciom!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Domyślnie

a w temacie:
    http://www.smyk.com/polscy-poeci-wie...i-dla-dzieci-p
    treść w porządku, ale ilustracje... przypuszczam, że zlecili jakiemuś studentowi. obejrzyjcie sobie w empiku ilustrację do kaczki dziwaczki: postać na całą stronę, psychodeliczne kolory, naspeedowane wielkie oczy i rozdarta torebka maku w ręce
    A ja uwielbiam ilustracje Marcina Południaka. Są zabawne, kolorowe i takie "nowoczesne"
    Igor 27.09.2009
    Eryk 17.03.2012
    Adam 24.04.2015
    Nika 02.02.2018
    Kuba 31.12.2019
    Kaja 21.09.2021

Uprawnienia umieszczania postów