Moja normalne zdania mowi jeszcze niewyraznie, na tym to by chyba w ogole sie zalamala i zaniemowila na dluzej![]()
Moja normalne zdania mowi jeszcze niewyraznie, na tym to by chyba w ogole sie zalamala i zaniemowila na dluzej![]()
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski
a propos znalezisk to ja kiedyś wygrzebałam rzecz genialną, "Grę półsłówek". choć to już niekoniecznie dla dzieci![]()
chociaż... byłam jeszcze w przedszkolu jak babcia mi zapodawała "gra babcia w salopie" albo "draka w sali". i cholera, zawieruszyłam gdzieś.
ale od czego jest internet
http://www.grapolslowek.trout.pl/index.php
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
"Sierotka Marysia" to największy koszmar mojego dzieciństwa.
nic, tylko nędza, brud i pozytywistyczny smród dydaktyczny. tak to przynajmniej zapamiętałam. uwielbiałam baśnie i strasznie się nią zawiodłam.
przy "Naszej szkapie" miałam ochotę się pociąć.
a teraz jeszcze Zocha dostała wierszyki Konopnickiej, których ilustrator się chyba w Martynkę zapatrzył. na trzeźwo czytać się nie da.
Pochłonęło mnie życie,
pozostaję do odwołania.
tak, onaż ci to!
Pochłonęło mnie życie,
pozostaję do odwołania.
jeju, jedna z pierwszych zapamietanych przeze mnie fraz to ponoc samoroba mojej babci i jej psiapsiolek z gimnazjum:
na plackim sasu rozkonial sie bryk.
jednemu z policjamstrow rozmordal ore, a drugiemu napietal na depte.
juz wiem, czemu jestem taka
o piesku, co wpadl do kuchni, love!
jak m Lu odspiewala o komarze, co z debu spadl, zapodalam natychmiast alternatywne wersje wlazlkotka.
szukam Pana Pierdziolki jak najszybciej!
dzieki!!
jak ja się cieszę, że dopiero z tego wątku dowiedziałam sie o istnieniu Martynki...
w przedszkolu Matyldy panie ostatnio czytają dzieciom serię kryminałów o Lasse i Mai - szarańcza zachwycona, mimo że nasza grupa to taka dość mocno kucykowo-księżniczkowo-barbiowa jest
Październikowa plepla 2007
Październikowy przeszkodnik 2012