Martynki nie znam, Karolka i owszem, bo starszy bardzo lubi
mojego męża aż skręca jak ma mu to czytać
uważam, że to nie jest dobra pozycja dla 4latka
rady kammika bierz do serca, bo to, oblatana w temacie dziecięcych książek, krejzolka![]()
Martynki nie znam, Karolka i owszem, bo starszy bardzo lubi
mojego męża aż skręca jak ma mu to czytać
uważam, że to nie jest dobra pozycja dla 4latka
rady kammika bierz do serca, bo to, oblatana w temacie dziecięcych książek, krejzolka![]()
kammiku, te niewinne majteczki, toć to takie archetypiczne wyobrażenie niewinności dziecięctwa...
kompletnie mi te ilustracje nie siadły - taki jakiś niby ultrarealizm ale właśnie podróżowiony, zapastelowiony i płaski kompletnie przez to, historyjka nasza była jakaś kompletnie bezjajowa, baju baju poszli, wyszli, spostrzegli, ach, och i w ogóle - gaci oraz krocz nie spostrzegłam, jakoś w tej mojej się nie rzuciły mnie na oczy choć pewnie były.
Monika - mama Natalii 26.05.2008
Nie powiem, gdzie mam takie archetypy
Moje dziecię miało jeden kontakt z Martynką - poszła kiedyś z dziadkami do biblioteki i pozamiatane. No i tak czytam, czytam, właśnie jak piszesz - wyszli, poszli, znaleźli, wrócili i przyglądam się ilustracjom, w poszukiwaniu Zua. Patrzę, nie ma, majtki schowane, nóżki razem. Patrzę na drugi plan - a tam fontanna w kształcie nagiego dziecka. I nie był to Manneken pis![]()
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
A znacie ksiazke "Pan Pierdziolka"
M.in wierszyk
Pan Pierdziolka spadl ze stolka
Zlamal noge o podloge
Olaboga-moja noga!
Kupcie trumne bo ja umre
Jeszcze trumna nie kupiona
A juz noga wygojona
Oraz:
W malym misteczku na Mariensztacie,
Mieszkala sobie rodzinka
Ojciec i matka, dwie stare ciotki
Mieli malutkiego synka
Ojca powiesil na kalesonach
Matke utopil w klozecie
Dwie stare ciotki nabil na szczotki
I powyrzucal na smiecie
Przyszla policja zboja zabrala
I przywiazala do slupa
Dwa strzaly padly
Majtki opadly i pokazala sie. ....
Ksiazka adresowana do dzieci i doroslych
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski
to ta?
http://merlin.pl/Pan-Pierdziolka-spa...1,1162350.html
bestsellerem jest w merlinie od co najmniej miesiąca...
Ostatnio edytowane przez n2605 ; 30-01-2013 o 21:11 Powód: no nie mogłam zdjęcia wkleić...
Monika - mama Natalii 26.05.2008
n2605 nie widze zdjec![]()
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski