Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
ja w pełni skorzystałam z promocji bonito Mam:
- Kamyki Astona - zawsze chciałam zobaczyć co to jest i już wiem niezwykle ciepłe, bardzo mi się spodobały
- Gdzie jest moja siostra - póki co tylko z lekka pooglądana
- Yeti - suuuper, zawsze kochaliśmy babo, lalo i spółkę, więc miło zobaczyć znów takie ilustracje, no i gadanie ala Yeti "chwyciło"
- Kłopoty rodu Pożyczalskich - suuuuper, wydanie śliczne (trochę słabo to brzmi , eleganckie, ilustracje bardzo wierne treści - ciekawe czy kolejne tomy Pożyczalskich też się pojawią, wcozraj skończyłyśmy czytać
- Cukiernia pod Pierożkiem z Wiśniami - ładna ramotka, moja młoda jeszcze ciut za młoda do takiej fabuły
- Sztuka latania - taki drobiazg z Holus Pokus o pingwinie.

Najfajniesza jednak była książka, którą sama sobie sprezentowałam w tej turze: Żywe lalki. powrót seksizmu, absolutnie wciągająca, niepokojąca - dotyczy głownie rodziców córek, choć nie tylko, słowem - tak się powinno stawiać pytania o kwestie społecznie ważne. Naprawdę polecam, wciąga jak skandynawski kryminał i nie puszcza, jest też wersja na kundla chyba.
dzieki za pozyczalskich, mam na wish list wiec chyba wezme w najblizszym czasie. astona uwielbiam, na yeti chwilowo patrzec nie moge (W wyciaga codziennie do usypiania, razem z Lota na rowerze, dobrze, ze zasypia na ogol zanim do nich dojdziemy, bo juz nawet franek zaczal protestowac ). sztuke latania mamy, tematycznie podobna do Up and down Oliviera Jeffers'a czyli drugiej czesci Chlopca i pingwina (polska wersja chyba trudno dostepna my bardzo lubimy i pierwsza i te o lataniu (i inne ksiazki Jeffersa jakos tez )