Czy ktoś ma obie i mógłby pstryknąć kilka fotek porównawczych?
Czy ktoś ma obie i mógłby pstryknąć kilka fotek porównawczych?
Październikowa plepla 2007
Październikowy przeszkodnik 2012
Fotek nie dam rady zrobić bo już nie mam tej kieszonki ale pytaj to odpowiem na to, co chcesz wiedzieć![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
o, dzięki, nurtują mnie 2 kwestie: porównanie materiału wewnętrznego i ogólne wymiary, tzn czy któraś jest generalnie większa
Na dniach będę miała kieszonke bumgeniusa więc moge obfocić. Tylko te małe me to maja 2 różne materiały -mikropolar albo coolmax. Generalnie małe me to moje jedne z najulubieńszych pieluszek, nic mi nie przecieka. A bumgeniusa będe musiała przetestować.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
właśnie i dla mnie małe me to absolutnie niezawodna opcja... jak dotąd tylko z polarem się trafiały, czekam na coolmaxową sztukę
z kolei przy starszej bg były świetne (wtedy wersja v 1.0), ale na obecnym megasikaczu jeszcze nie testowalam, a ciekawa jestem ogólnego porównania...
ja mam obie i wole bumgeniusy, są większe od małe me. Małe me mam wersję z polarem, który bardzo się mechaci, przy BG nigdy nie miałam takiego kłopotu. A chłonnośc moim zdaniem i tak zależy od tego co włożysz do środka. Ja mam mega sikacza i dwie wkładki mikrofibrowe + konopna albo bambusowa to standard.
Małe Me ma wejście z przodu
BG z tyłu
a jeśli chodzi o pul to w BG jest cieńszy.
o,aisha, wielkie dzięki, właśnie o takie fotki mi chodziło
mój księciunio jeszcze osesek, więc i małe me posłużą długo, ale cieszy mnie, że bg większe
no i w mm też mam zastrzeżenia do polaru, bo strasznie łapie wszelkie śmietki, zobaczymy jak nam się coolmax sprawdzi
A Twój megasikacz w jakim jest wieku? u nas do niedawna starczała na noc formowanka z dwoma bambusowymi wkładkami+ węłniane gacie, ale już nie daje rady, spróbuję kieszonki z trzema wkładami...
Wczoraj wieczorem ale mi wcięło posta...
Już opisuję różnice:
- wielkość kieszonek: jak z fotek wynika BG są i głębsze i szersze w kroku i w pasie. Kasię 18 mcy w MM zapinałam na ostatnie napy a w BG na 2+3 lub 3+3 w zależności od pory dnia i rodzaju posiłku
- materiał wewnątrz: w MM jest bardziej miękki ale w BG jest bardziej mięsisty i welurowaty. W praniu BG nie niszczy się wcale nawet po roku użytkowania, z MM nie mam doświadczenia bo na tych kilku pierwszych praniach się u nas użytkowanie kieszonki zakończyło.
- materiał zewnętrzny: w BG jest grubszy i nieco sztywniejszy ale MM ma mega miękki i cienkie pule i ciężko z nimi równać cokolwiek
- wkłady - IMO z BG nic się nie może równać chłonnością. W BG Kasia nie miała w pierwszym półroczu przecieków przy dużym wkładzie nawet do 4 godzin. To była nasza pielucha na wszystkie wyjścia i przejazdy samochodem. Nie ma różnicy poza zapięciem między kieszonką V3 i V4 - używam obu i różnicy nie widzę żadnej.
Jakby coś to jeszcze pytaj o BG bo nie wiem co jest jeszcze ważne![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
A powie mi ktoś czym sie rozni freetime od v4 i który lepszy?![]()
08.2011
04.2014
V4 to kieszonka, Freetime to all in one. tu link do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=iaKXSlrlkS8. Co lepsze nie powiem, bo mam tylko Freetime, jak na AIO szybko schnie.
bardzo lubię małe me, kieszonki bg też (mam v3.0 ) - i jedne, i drugie są u nas niezawodne
kuszą mnie bg organic, ale jeszcze nie próbowałam
Organic są bardzo fajne ale schną dłuuuugo...