Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Proszę o pomoc w odnalezieniu wątku

Mieszany widok

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

jestem nauczycielką. Mały absolutnie nie akceptuje butelki/kubeczka/łyżeczki.
    skończyłam macierzyński i wróciłam do szkoły pod koniec listopada. problemu nie ma. nikt

bo wiesz, dziecko zacznie jeść inne rzeczy
    no i nie pozwoli sobie na śmierć głodową

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    jestem nauczycielką. Mały absolutnie nie akceptuje butelki/kubeczka/łyżeczki.
    skończyłam macierzyński i wróciłam do szkoły pod koniec listopada. problemu nie ma. nikt

bo wiesz, dziecko zacznie jeść inne rzeczy
    no i nie pozwoli sobie na śmierć głodową
    ja tak samo, tylko w październiku. Etat jest taki, że spokojnie można nakarmić przed i po pracy. No chyba że dojeżdżasz strasznie daleko albo coś. A jeśli te 2 miesiące zdezorganizują pracę w szkole to weź wychowawczy i tyle, gdzie problem?
    O zwolnieniu lekarskim z okazji karmienia piersią nie słyszałam A szkoda, siedziałabym na zwolnieniu już 5 lat
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mogłoby być na ząbkowane
    płatne 120 %

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

wróciłam jako ta wyrodna matka nauczycielka (koleżanki z pracy powiedziały jaka to okropna jestem ) jak Asia miała 6,5 msc (no takie małe dziecko zostawiać!!! )

Asia niesmoczkowa, modi wymiotowała, niebutelkowa... czekała po prostu na mnie... z głodu nie umarła
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Domyślnie

martaj, dzięki super, że Wam się udało. Mam już więcej wiary

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nie nauczycielka, ale chętnie dodam otuchy wróciłam do pracy zmniejszając etat do 1/2 gdy młode miało 7 miesięcy

wytrzymywał 4 godziny bez mleka a jak sytuacja była podbramkowa to pił odciągnięte z ..... korka od butelki avent ( potrzeba matka wynalazku )

a co do laktatorów, to trzymam kciuki za znalezienie najlepszego. Na mnie działał tylko odpłatny, wypozyczany z poradni. No ale mleko było

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Jeśli idzie o przerwę na karmienie.
    Pracuję w przedszkolu. Wróciłam do pracy 13 maja 2009 roku i od razu po pracy dłuuugggaaa nasiadówka RP.... bywa
    Od września miałam tzw. zerówkę w systemie: pon - czwartek po 4,5 dydaktycznej godziny zegarowej w piątek 4. Od pon do czw. przychodziłam godzinę później lub wychodziłam godzinę wcześniej, w piątek nie przysługiwała mi takowa godzina, bo trzeba pracować dłużej niż 4 godziny

M. X.08 [*] M. X.12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    O zwolnieniu lekarskim z okazji karmienia piersią nie słyszałam A szkoda, siedziałabym na zwolnieniu już 5 lat
    No więc właśnie zdziwiło mnie to bardzo co lekarz powiedział Najpewniej pójdę na krótki wychowawczy, by nie stresować synka i siebie
    To nie zakładam tematu I już plisss nie piszcie mi o głupocie mojego pytania
    Dziękuję mi. za znalezienie wątku
    Będę testowała chyba wszystkie laktatory. Może któryś da radę, a synka zwyczajnie może po prostu trzeba przyzwyczaić powoli do butelki, oczywiście z moim wsadem Mam jeszcze trochę czasu.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

moja koleżanka dostała zwolnienie na dziecko na 2 miesiące. ale dziecko było mega alergikiem i nie mogło jeśc własciwie nic poza mlekem a ona była na ścisłej diecie eliminacyjnej. no i do tego był pobyt w szpitalu bo skóra wyglądała jak wielka rana i się wdały zakażenia wtórne.
    zwolnienie było od alergologa.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów