Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Będę uczyć wiązać..

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie Będę uczyć wiązać..

Ja, która sama ledwie umie Zaczepiła mnie węgierska dziewczyna na ulicy. Szłam w pawiach, więc byłam dumna jak...
    Powiedziała że ma kółkową chustę i czy słyszałam o jakichś spotkaniach chustowych i całym tym ambarasie Tak się zakręciłam że w końcu przychodzi do mnie we wtorek i mam jej pokazać co i jak
    Ma 4 tygodniową córeczkę i kółkową chustę. Ja mam pawie więc mamy dwa typy chust do wiązania.
    Mogę Was prosić o pomoc? Takiego malusiego dziecia to chyba tylko pozycja kołyski w kółkowej?
    Wszelkie porady mile widziane bo ja mało doświadczona jestem
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Re: Będę uczyć wiązać..

Takie maleństwo to najlepiej kieszonka .

Kołyska tylko pod warunkiem, że ma stawy biodrowe w porządku. Kołyska może być w kółkowej a może być z wiązanki.
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

jesli kolkowa pewnie sie dociaga to mozesz jej pokaac jak sie usadza dziecko na biodrze. ale tylko jesli obie bedziecie tego pewne, bo takiego malucha jednak na biodrze to w dlugiej wiazanej lepiej nosic.

kolyske na pewno pokaz w kokowej i w tkanej te wiaznia, w ktorych sie pewnie czujesz.

powodzenia!

sciagawka: http://klubkangura.com.pl/jak-i-w-czym-nosic
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka

Kurka, sama z doświadzcenia wiem,ze trudno do kókowej zapakowac maleństwo...a jeszcze komuś....
    Moze jej kieszonke pokaz,bo łatwa i pewnie nie odstraszy dziewczyny.....I trzymam serdecznie kciuki i koniecznie,koniecznie daj znac!!!
    Fajna ta sciąga od ithitin.

Chustomanka Awatar olessja
    Miejscowość
    Żory

Szkoda, że elastyka nie macie. Takie maleństwa drobniutkie najłatwiej w chuście elastycznej zamotać, ma się wtedy pewność, że chusta dokładnie okala dzidziusia, szczególnie jeśli dopiero uczymy się wiązać. Ale w kieszonce w tkanej małego mojego nosiłam prawie od urodzenia i czuł się super. Na pewno sobie poradzisz , poza tym najważniejsze są chęci i fajne to musi być uczucie, gdy ktoś nieznajomy chce brać z Ciebie przykład....
    Ola mama Leonardka 2008 Mikolajka 2011 Beniaminka 2015 iiii Mieszka 2016

Chustofanka Awatar liwus
    Miejscowość
    OLSZTYN

Jeszcze może być 2X. Aczkolwiek wg mnie lepiej żeby takiego malucha jeszcze nie pionizować i nie obciążać mu takiego malutkiego kręgosłupa i go w kołysce wiązać. No ale to jest moje zdanie.

Kiedy podano mi płaczącego, wymęczonego porodem bobasa, przytuliłam go i doświadczyłam potęgi macierzyństwa, siły więzi łączącej mnie z moim Maleństwem. Błogi spokój...Niesamowicie wzruszający cud...

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Można pionizować. W przypadku dysplazji to poziom w zasadzie odpada. 2X jest kontrowersyjne. Na biodrze - też są zdania podzielone. Kieszonka albo kangurek IMHO.
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów