Pokaż wyniki od 1 do 20 z 158

Wątek: GroVia

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

a jak sprzedacie później uszkodzone otulacze?

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    jest to moja ostatnia myśl...najważniejsze dobro dziecka...

Chustoguru

Domyślnie

ja jak nata76 wygoda dziecka to podstawa, co do sprzedaży to można napisać i tyle będzie kupiec ok nie to nie

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A trenerki Grovia ktoś miał?
    My właśnie nabyliśmy sztukę żeby zobaczyć czy tak dobre jak otulaczyki
    Toopy & Binoo

mamru
    Guest

Domyślnie

nie sprzedamy
    zostawimy dzieciom, a potem wnukom.
    i zgadzam się z dziewczynami, to jest mega niewygodne leżec z napą na plecach, spróbuj zwłaszcza jak dziecko jest małym niemowlakiem które jakby nie było dużo przebywa na leżąco.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    nie sprzedamy
    i zgadzam się z dziewczynami, to jest mega niewygodne leżec z napą na plecach, spróbuj zwłaszcza jak dziecko jest małym niemowlakiem które jakby nie było dużo przebywa na leżąco.

kurcze, coś w tym jest....odkładam do pudła pierwsze ubranka synka i bez ząłu podam dalej, podobnie zabawki, wózek...ale jak sobie pomysle,ze ulubione pieluszki.....najchętniej bym zostawiła....masakra jakaś...

Chustomanka

Domyślnie

też miałam zamiar zostawić dla potomnych, ale obawiam się, że gumki i PUL nie przejdą próby czasu. Jak testowałam Grovię SIO też nie podobała mi się ta napa na plecach, nawet napisałam w recenzji, że nie nadają się dla leżących dzieci. Ale wolałabym poczekać i ubierać dziecku jak zacznie chociaż raczkować, niż niszczyć otulacz. Jeszcze macie stratę gwarancji dziewczyny. Dla wygody dziecka jest ogromny wybór na rynku, po co niszczyć pieluchy?

Chustoholiczka

Domyślnie

też miałam zamiar zostawić dla potomnych, ale obawiam się, że gumki i PUL nie przejdą próby czasu. Jak testowałam Grovię SIO też nie podobała mi się ta napa na plecach, nawet napisałam w recenzji, że nie nadają się dla leżących dzieci. Ale wolałabym poczekać i ubierać dziecku jak zacznie chociaż raczkować, niż niszczyć otulacz. Jeszcze macie stratę gwarancji dziewczyny. Dla wygody dziecka jest ogromny wybór na rynku, po co niszczyć pieluchy?
    nie znalazłam podobnej. o podobnie ładnym kroju i jeszcze do tego można dokupić wkłady jednorazowe....bardzo mi się grovia podoba.

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    nie znalazłam podobnej. o podobnie ładnym kroju i jeszcze do tego można dokupić wkłady jednorazowe....bardzo mi się grovia podoba.
    nata76, myślę że najnowsza CP V2 też będzie zgrabna, jak wypniesz z niej wkłady to jednorazowy wkład też się tam zmieści (mam taką jedną i testowałam z wkładem jednorazowym, bo zabieram wielo na urlop), a jest bardziej niezawodna od GroVii.

Ale nie widziałam ładniejszych wzorów od Grovii, ściągam sobie nawet z USA niedostępny wzór w Polsce

Chustoholiczka

Domyślnie

nata76, myślę że najnowsza CP V2 też będzie zgrabna, jak wypniesz z niej wkłady to jednorazowy wkład też się tam zmieści (mam taką jedną i testowałam z wkładem jednorazowym, bo zabieram wielo na urlop), a jest bardziej niezawodna od GroVii.

Ale nie widziałam ładniejszych wzorów od Grovii, ściągam sobie nawet z USA niedostępny wzór w Polsce
    ale ona mi się taka wielka i szeroka wydaje, miałam w ręku to jak cegła.....no i chyba tylko na rzepy?

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki dziewczyny Ja też mam tylko jedną parę. Potestujemy zatem
    Toopy & Binoo

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

testy otulacza grovia sio (rzep) i wkładów mikrofibrowych no-prep.
    testujący: chłopiec, 2 lata

1. otulacz - chyba najzgrabniejszy otulacz PUL, z jakim miałam doczynienia. pięknie się układa na dużym dziecku (13 kg) i zostaje jeszcze zapas na ew. dalsze miesiące pieluchowania. rzep trzyma mocno. w kwestii mechacenia się materiału pod rzepem nie wypowiem się, bo byłam pierwszą testującą.
    piękny kolor: nie pomarańczowy (jak na zdjęciu producenta), ale truskawkowy (soczysty) siateczka wew. jest IMO rewelacyjnym rozwiązaniem, bo laminat pulowy nie dotyka skóry dziecka. otulacz jest dość wąski w kroku.
    ocena 9/10

2. wkłady mikrofibrowe no-prep
    szersze (tj. mniej profilowane) i większe niż wkłady konopne. są też bardziej puszyste. na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że będzie to wpływać na większą chłonność. niestety to tylko 4 warstwy cienkiej mikrofibry. u mojego dwulatka po 2h był już przeciek. niestety mikrofibra nie schnie szybciej, co utrudnia zszycie wkładu, a obecność PULu uniemożliwia położenie mokrego wkładu na kaloryferze. czas schnięcia porównywalny do wkładów konopnych IMO.
    po raz kolejny mam wrażenie, że wkłady grovia zostały zaprojektowane i wyprodukowane przez osoby, które nigdy nie wielopieluchowały. wkłady największą powierzchnię chłonną mają z tyłu (na pupie), choć dzieci siusiają gł. z przodu (chłopcy) lub po środku (dziewczynki). nie ma też możliwości wczepienia wkładów tył na przód, gdyż napki są niesymetrycznie mocowane.
    te mankamenty wkładów sprawiają niestety, że grovia w moim stosiku nie zagrzała miejsca i raczej już nie zagości, mimo genialnego produktu jakim jest sam otulacz sio.
    ocena 3.5/10

edit: dziękuję za możliwość przestestowania nowego zestawu
    Ostatnio edytowane przez kustafa ; 07-03-2015 o 00:33

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Oooo i jakie wrażenia? W sumie to mogłam Cię zapytać przed kupnem
    Toopy & Binoo

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    nie sprzedamy
    próbowałam na testach mamru po to pisane są recenzje, żeby podjąć przemyślane decyzje.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów