Pokaż wyniki od 1 do 20 z 158

Wątek: GroVia

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Dziękujemy za mozliwośc testowania.
    Testowaliśmy zestaw na napki. Tester ma ok 9 kg, prawie 5 miesięcy.
    Pieluszki śliczne, kolorowe, fajnie odszyte. Wzorek w rowerki genialny!
    Bardziej do gustu przypadla nam AIO. Pieluszka nieduża, zgranie sie prezentuje na pupie. Przecieku nie zaliczyliśmy, ale testowaliśmy tylko w dzień. Najbardziej spodobało mi się zapięcie - co prawda trzeba się przyzwyczaić do zapinania "odwrotnie" - przód pieluszki przychodzi na górę, ale za to "uszka" bardzo elastyczne (bez PULa).
    SIO jako otulacz spawdzil się bez zastrzeżen, przecieku nie zarejestrowaliśmy, trochę mnie dziwiła siateczka od wewnatrz (jeszcze nie mieliśmy takich pieluszek, zawsze w otulaczu był goły PUL lub materiał/polar jak w CP), ale wydaje mi się, że u nas nie wpłynęła na uzytkowanie.
    Wklady mnie troszke zawiodły. Niewygodnie mi sie je wpnało, szczególnie na tylna napkę zawsze miałam wrażenie, że będzie z tyłu wystawać poza otulacz. Długo schły, musiałam je "wywijać", bo środek długo pozostawal wilgotny (miejsce zszycia obu warstw). Wkład z bawełny organicznej wydawal mi się strasznie twardy i szorstki, nie kupiłabym takiego. Konopno-bawełniany z polarkiem zdecydowanie fajniejszy. Poki co Mlody jest dość spokojny w czasie przewijania, więc byc może nie doceniamy mozliwości przypięcia wkładu do otulacza.

No i cena niestety dość... wysoka
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

My również testowałyśmy zestaw na napki. Testerka 5 miesięcy, 7 kg żywej wagi.

Bardzo mi się podoba krój GroVia - lubię pieluszki z wysokim stanem. Zupełne przeciwieństwo Itti Bitti aka "biodrówek". GroVia mają bardzo fajne, rozciągliwe skrzydełka, co sprawia, że łatwo się zapina - w innych pieluszkach muszę się czasem namęczyć, żeby naciągnąć do zapięcia na konkretną napkę. Tutaj to się robi bezproblemowo.

AIO w rowerki - świetny wzór, chłonność przyzwoita. Ja pieluszki zmieniam raczej częściej niż rzadziej, więc nie dałam jej szansy wypełnić się do maksimum, ale szczerze mówiąc - nie wyglądała mi na tytana chłonności. Być może wszystkie AIO tak mają...?

SIO pomarańczowe - cudny, energetyczny kolor. Podobał mi się patent z wpinanymi z obu stron wkładami - przynajmniej nic się nie przesuwało. Natomiast zawiodły mnie same wkłady - tak jak pisały moje poprzedniczki, schną kosmicznie długo. Gdyby nie były zszyte po obu stronach, to może schęcie trwałoby krócej? Nie rozumiem też, po co są te falbanki po bokach wkładów - nie dodaje to funkcjonalności, za to obniża walory estetyczne. :/ Chłonność - jako dzienna pielucha ok, choć jak próbowałam raz założyć na noc, to po połowie nocy dziecko było przelane aż po materac.

Ogólnie wrażenia pozytywne, choć za tę cenę na pewno bym nie kupiła...
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustofanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

My także testowałyśmy zestaw na napy. Lilka miała wtedy niecały miesiąc.
    Pieluszka w wkładami - dla noworodka super, nie trzeba wpinać obu wkładów, więc pupa nie jest duża, chłonność też bez zarzutów, polar odprowadza wilgoć z dala od pupy.
    Rowerki - nie byliśmy zadowoleni, ze względu na wystające aż na plecach wkład, przez co ubranka przemakały.

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

my juz po testach. testowalismy zestaw z napkami tester to 21 miesieczny chlopiec o wadze 12 kg.
    Pieluszka fajne, zgrabne, fajne wzorki i kolorki
    Pieluszka w rowerki - niestety nie wytrzymala sików mojego synka i czesto były przy niej ubranka mokre, pewnie przy mlodszym by bardziej sie spisala. wklady szybko schna, jednak szarzeja i robia sie sztywne.
    Pieluszka pomaranczowa - jak dla mnie za duzo napek , aale kto co lubi.Pieluszka fajnie wykonana, fajny kroj. Wkłady mialam problem bo trzeba bylo dobrze ja wlozyc zeby nie wychodzily bokami w kroku. wedlug mnie sa za duze i troszke za grube no i niestety bardzo dlugo schna, jednak wytrzymaly sik mojego synka ktory bez odpowiedniego wkladu przesikuje pieluchy. Wkłady sa strasznie sztywne po wyschnieciu.

dziekuje za mozliwosc testowania przepraszam za brak zdjec ale moje dziecko jest trudno zlapac na zdjeciu jesli nie chce

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Testowane pieluszki: AIO oraz otulacz na rzepy z wkładami.
    Testerka: 8 miesięczna, ponad 10kg słusznej wielkości panna.

Pieluszka AIO.
    Zachwycił mnie krój tej pieluszki. Wąska w kroku, wysoka w pasie, bardzo duży zakres regulacji obwodu. Zapięcie w inną stronę niż standardowo, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Miałyśmy z tym niewielkie problemy na początku. Moja testerka z uwagi na posturę jest dość wymagająca. Pieluszki Grovia sprawdziły się elegancko. Nic nie obciera, zapas w pasie duży, na długość rozpięte na maksa, ale widać było, że pieluszka nie jest na styk. Chłonność zadowalająca. W pieluszce z dodatkową wkładką dziecko przetrwało cały wieczór wigilijny i nie zapełniła jej do oporu. W środku jest miła dla ciała bawełna. Okazało się też, że spieranie z niej kupy nie wymaga wielkiego wysiłku, czego się obawiałam. Czas schnięcia dość długi jak na pieluchę w ogóle, ale nie mam na stanie innych AIO żeby porównać. Ogólnie pieluszka mnie urzekła. Gdyby nie cena nowej pieluszki i mała popularność używanych na bazarku, skusiłabym się na zakup takiej.

Otulacz plus wkłady.
    Krój otulacza bardzo podobny do AIO. Różnica taka, że miałam wersję na rzepy. Konstrukcja rzepów także inna niż pozostałych znanych mi pieluch na rzepy. Część z haczykami ma malutkie haczyki, co nie przeszkadza czepiać się mocno części bez haczyków, którą jest cała góra pieluszki. Dzięki temu pieluszka jest miększa, bo nie ma dodatkowo naszytego paska z pętelkami. Wadą jest to, iż przód pieluchy jest dość mocno już zmechacony, biorąc pod uwagę, iż jest to prawie nowa pielucha. W środku siateczka, która odgradza pul od ciała. Wkłady wpinane na dwie napy. Rozkład tych nap dość osobliwy, po przypięciu wkładu wydaje się, że z tyłu będzie wystawał, jednak przy zakładaniu wszystko ładnie się układa. Otulacz używałam też z innymi wkładkami, nic nie wystawało, ładnie trzymał. Z formowanką nie próbowałam, ale jestem prawie pewna, że nie objąłby całej pieluchy.
    Wkłady też inne niż wszystkie. Składają się z dwóch zszytych ze sobą wkładek - większej i mniejszej. Większa wkładka ma od spodu pul. Chłonność bez zastrzeżeń, pomieściły sporo. Tutaj tak jak poprzedniczki muszę ponarzekać na czas schnięcia. Jest strasznie długi. Podejrzewam, że to przez ten pul i to, że wkłady są na stałe zszyte. Wg mnie producent powinien pomyśleć chociaż o zszyciu z jednej strony, myślę, że nie wpłynęłoby to mocno na ich funkcjonalność. Wkłady miałam dwa: konopny i bawełniany. Nie wiem czy poprzedniczki używały tych wkładów z różnym natężeniem, ale stopień zużycia obu był różny. Bawełniany wkład wyglądał jak nowy (zresztą w AIO też bawełna w środku jak nowa), natomiast w konopnym skulkował się polar, a sama tkanina też nie wyglądała super. Może taka jego uroda, w użytkowaniu to nie przeszkadzało.
    Podsumowując, otulacz wzbudził we mnie mniej zachwytu niż AIO. Sam otulacz bardzo fajny, ale jakbym miała wybierać, to wolałabym chyba na napy, ze względu na zużycie przodu pieluchy od rzepów. Wkłady chłonne, ale czas schnięcia koszmarny. Nie wyobrażam sobie posiadania tylko takich pieluch.

Dziękuję pięknie za możliwość testowania. Fajnie zobaczyć odmienne rozwiązania w pieluszkach.

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

No w koncu sie zebrałam do napisania recenzji

Testowalismy zestaw nr 2, czyli otulacz lasek na rzepy i AIO limonkową na napki.

Otulacz
    Kompletnie mnie zachwycił, do tego stopnia ze muszę koniecznie sobie jakiś na rzepy kupić
    Bardzo milutki "sciagacz" na brzuszku, na którym zapina się rzep. Ciekawa jestem tylko czy przy dłuzszym uzytkowaniu nie mechaci sie.
    Ogólnie otulacz bardzo nam się spodobał, Idealnie dało się go dopasowac wokół nóżęk, jak i wokół brzuszka. Poza testowymi wkładami zakładałam do niego też złożone w prostokąt prefoldy i sprawdzało sie świetnie takie rozwiazanie. Żałuje tylko ze nie miałam na stanie żadnych formowanek.

AIO
    Bardzo ładna i zgrabna. Nic nie uciskało, jest całkiem wąska w kroku. Duzy plus za zapiecie po bokach.

Wkłady
    Jedyny mały minus za czas schnięcia (ale to raczej norma przy bawełnie), no i za formę - złączone wkłady dłużej schną. Ogólnie wkłady calkiem chłonne, no i nie trwardniały u mnie po praniu, za co nalezy sie plus

Bardzo dziekujemy za mozliwosc testowania

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Córa, 7 miesięcy i ok. 9 kilo, testowała na swoim tyłeczku SIO na rzepki wzór leśny i AIO na napki w kolorze żółto-zielonym , albo raczej jak napisała abcd_2007: limonkowym.

Moje pierwsze wrażenie: pieluchy bardzo dobrze uszyte, świetnej jakości, PUL miły w dotyku w ładnych kolorach.

SIO:
    Otulacz. Bardzo spodobały mi się rzepy, miękkie i wyglądające na porządne, które szybko się nie zużyją Fajne zakładki trzymające rzep na miejscu podczas prania. Plus za środek: miła w dotyku siateczka (fajnie, że nie goły PUL od tyłka), która nie przechodzi zapachem moczu i dlatego można wymieniać tylko wkład (użyłam raz z wkładem bambusowym). Jest wąski w kroku i córce chyba było wygodnie, bo śmigała zadowolona.
    Wkłady. Fajne, bo z zakładkami. Trochę długo schły i mimo, że mam suszarkę bębnową, to jakoś bałam się je tam wrzucić ze względu na znajdujący się na nich PUL. No i do tego PULa mam mieszane odczucia. Z jednej strony fajnie, bo otulacz się nie moczy, z drugiej strony jakoś nie byłam przekonana, do dodatkowej warstwy PUL na tyłku. Niby on przepuszcza powietrze, ale jakoś gryzło się to z moim wewnętrznym ja Wkłady są chłonne, wytrzymały 2 siki, a myślę, że jeszcze ze 2 by pomieściły
    AIO:
    Nie używam AIO na co dzień, bo za długo schną Ta pielucha też dosyć długo schła. Zgrabna i wąska w kroku, chłonna. Nie podpasowało mi zapięcie Normalnie nie mogłam dopasować pieluchy Odcisnęła trochę mała przy nóżkach. Pielucha nie dla mnie, no i cena nie powala

Podsumowując: SIO bym zakupiła (chociaż cena ) AIO nie.

Dziękujemy za możliwość testowania

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów