Pokaż wyniki od 1 do 20 z 158

Wątek: GroVia

Widok wątkowy

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Moje pierwsze wrażenia otwierając kopertę-piękne pieluszki, świetnie wykonane, kolory nie moje, ale spodobały mi się, pomarańczowy soczysty, a wzorki rowerkowe fantastyczne!

Testowałyśmy pieluszki na napy SIO otulacz z dwoma wkładami wpinanymi na napy; jeden wkład z bawełny organicznej(od pupy mokro, ale "takie" mokro córce nie przeszkadzało ,drugi konopny (od pupy polarek, czyli sucho) oraz AIO również na napy, pieluszka z bawełny organicznej, z wszytym jęzorem i dopinaną wkładka do niego.

Testerka: lat 1 i ok 3 m-ce waga 10 kg, udka pulchne (ok. 30 cm)

SIO

Zacznę od naszej ulubionej pieluszki czyli SIO, bardzo fajnie się ją zakłada, nawet przy uciekającej pannie a to za sprawą przypiętego wkładu. Pieluszka na pupie wygląda zgrabnie i powabnie. Ponieważ wkład ma od spodu warstwę pul otulacz pozostaje suchy, używałam go prawie cały dzień, najpierw z dołączonymi oryginalnymi wkładami potem z np. ręczniczkiem bambusowym lub jakimś wkładem(otulacz jest typowo na wkłady, nie na formowankę z powodu wąskiego kroju) dla mnie fantastyczna sprawa, bo inne otulacze używam tylko na formowanki, nie lubię gdy pul dotyka skórę córki. Otulacz nie łapie zapaszku nawet z innymi wkładami, być może za sprawą siateczki super, bo ja nie lubię używać ponownie nawet lekko i tylko miejscami wilgotnego otulacza pul. Gumki nie odciskały się na udach córki, a chudziną nie jest. Napki mają raczej duży zapas w pasie, po zapięciu nam z przodu zostały dwie napki niezapięte, na długość mała ma rozpięte wszystkie napki, ale to we wszystkich pieluszkach.

wkłady do SIO : sama nie wiem który lepszy, konopny daje uczucie suchej pupy(dodam, że polarek mógł być ciut lepszej jakości, skulkował się od razu jak w chinkach, ale to moje estetyczne odczucie, nie wpływu na użytkowanie) ale "mokro" w bawełnianej jak już wspomniałam córce nie przeszkadzał. Są bardzo chłonne, trzymałam pieluszkę naprawdę długo, na drzemki zakładałam, wkład może być mokry aż do wyciskania, a pieluszka nam nie przeciekła ani razu.

Wady wkładów-nie da się ukryć, że czas ich schnięcia. Mam swoją pieluszkę i suszę wkład na dość ciepłym kaloryferze i wtedy szybciej schnie, ale mimo wszystko ok doby to zajmuje. Może gdyby wkłady były chociaż z jednej strony nie przyszyte, bo cieżko ją dobrze rozłożyć do suszenia. Z drugiej strony może dzięki temu tak dobrze się układa w otulaczu? Otulacz schnie szybciutko. Jeżeli chłonność pieluszki miałaby się zmniejszyć przy skróceniu czasu schnięcia to ja już wolę poczekać

Czas na pieluszkę AIO:

również zgrabna, ładnie wyglądająca na pupce i również chłonna oraz szczelna, jeśli chodzi o przecieki doskonała dla lubiących AIO, schnie trochę szybciej niż wkłady SIO zapinana w inny sposób, mniej go lubię, ale dość szybko się przyzwyczaiłam również dobrze dopasowana w udkach, gumki nie odciskały ich.

dodam, że do obu pieluszek da się zmieścić jeszcze niewielką wkładeczkę by zwiększyć ich chłonność

moje podsumowanieieluszka jest jedną z naszych ulubionych, jedyną wadą jest cena, ale tu przekłada się ona na jakość

tu córka w SIO, ale w środku inny wklad, widać, bo jest bardziej "wypchana"

a tu AIO

Ostatnio edytowane przez Magenta ; 30-10-2013 o 10:38

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów