Pokaż wyniki od 1 do 20 z 165

Wątek: Czy was to też tak wkurza?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem, bazarek perfekcyjnie oddaje popyt, który jest powiązany z działem Recenzje i Handmade, sprawdzone firmy, które mają dużo pozytywnych opinii sprzedają się w stosunkowo wysokich cenach, a mniej znane pieluchy lub pieluchy,które nie mają aż tylu dobrych opinii, czasem bardzo tanio. Ale ja zupełnie nie odbieram bazarku jako drogiego miejsce, wręcz przeciwnie, martwi mnie to, że kupno nowej pieluchy jest słabo opłacalne z punktu widzenia ewentualnej odsprzedaży, właśnie dlatego, że 20-30% traci się na wstępie, nawet jak pielucha jest w super stanie. Stosunkowo mniej traci się na wartości, jeśli odsprzedaje się pieluszkę kupioną na bazarku.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

musiało być.
    było.
    chyba nawet awantura tam była

jak ktoś ma siłę i czas, to może poszuka i zalinkuje?

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    musiało być.
    było.
    chyba nawet awantura tam była
    jak ktoś ma siłę i czas, to może poszuka i zalinkuje?
    a to było o bazarku czy o cenie pieluch w handmade? bo też mi się podobny temat kołacze i teraz nie wiem czy były 2, czy tamten miał OT :]
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

o cenie pieluch na HM też było i on był bardzo fajny, bo np. dość ładnie pokazywał czemu HM kosztuje ile kosztuje i jaka jest różnica w zarobku osób z DG i bez.
    ale to był chyba OT w jakimś wątku z recenzjami...

za to wątek typu "skąd takie ceny na bazarku" wydaje mi się, że był niezależny... i że były jakieś spięcia w nim...

edit:
    dzięki
    cholerka, nawet nie pamiętałam, że on był taki długi i że aż tak tam poszło.

poproszę o połączenie

Chustonówka Awatar gilese
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Bazarkiem rządzą prawa popytu i podaży, wiadomo, że droższe są pieluszki poszukiwane, modne i np. te, które trzeba sprowadzić zza granicy. I ceny mnie nie dziwią, poluję na okazje :] albo na coś co okazją nie jest ale jest trudno dostępne a bardzo chcę mieć

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja kiedys tez kupilam takie pieluszki, sporo za nie zaplacilam bo mialy to byc prawie nowki, ale jak dopiero porownalam z moimi to zobaczylam rozciagniete gumki ech i jak sie pozniej okazalo, to te pieluchy jak na uzywane to nie byla promocja, to byly poczatki moich zakupow na bazarku pieluchowym.
    Ale tak to jest, pielucha jest warta tyle ile ktos chce za nia dac, jak wspomniane gdzie indziej pawie

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

Wiadomo, kupujący chce kupić jak najtaniej, sprzedający chce stracić jak najmniej. Zawsze tak było i będzie. Niemniej wydaje mi się, że ceny na bazarku są bardzo do siebie zbliżone, a obserwacje czynię już dłuższy czas Większe rozbieżności cenowe to w chustach można zaobserwować. Tam to się potrafi dziać

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A ja kupiłam pieluchę na bazarku i okazało się, że pul "piszczy", a przy nóżkach odwarstwił się i odchodzi (kieszonka). Nie było o tym mowy w aukcji. Jak na używkę dałam dużo... Troszkę się wkurzyłam, ale liczę, że ta osoba po prostu nie zauważyła tych mankamentów
    Uważam, że bazarek jest na prawdę fajny i nadal będę kupowała. Nie oszukujmy się, bardzo dobre pieluchy są nie do zdarcia, ale zdarzają się też super trwałe chinki

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Generalnie wydaje mi się, że na bazarku (jak wszędzie) można trafić na mega okazję, jak i kupić używaną pieluchę niewiele taniej niż nówkę, jednak przeważają oferty "rozsądne". Większość firmowych pieluch wyceniana jest bardzo podobnie - największe różnice biorą się przy chinkach i "limitkach".

Chustofanka

Domyślnie

O kurcze, dzięki Dziewczyny za taki szybki odzew

Jeśli chodzi o Hand Made to ja zdaję sobie sprawę z tego co się składa na cenę HM ale jeśli sprzedaje się używany HM to jego cena powinna być znacznie niższa niż nówki, tak jak każdej używanej rzeczy. Przecież to bez sensu żeby bardziej opłacało się kupić nowy HM niż używany

Dzięki wielkie za linki, poczytam sobie...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

o matko i córko!
    udało mi się porobić trochę zdjęć, planuję wystawiać. nie mam pojęcia co za ile
    zaraz wyjdzie, że albo chcę zbić kokosy albo że nie mam głowy do interesu albo że nieuczciwe chcę podkopać konkurencję

a ja... nie mam pojęcia jakie są ceny na bazarku

mamru
    Guest

Domyślnie

mi. no pewnie że było ale piszę z telefonu i nie chce mi się szukać

a w temacie powiem że z perspektywy czasu jest coraz taniej ale kiedy widzę np używaną kieszonkę chinkę za 20zł to zupełnie nie rozumiem. Choć sprzedający ma przecież prawo wystawienia za tyle ile chce

Miejscowość
    lubelskie

Uprawnienia umieszczania postów