Pokaż wyniki od 1 do 20 z 165

Wątek: Czy was to też tak wkurza?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Mnie bardziej wkurza, ze producenci bez działalności robią nieuczciwą konkurencję tym z działalnością.

Otóż to.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Wiem, że wolny rynek i w ogóle ale ja chyba jakaś niedzisiejsza jestem. Jeśli sama kupiłam jakąś pieluszkę na promocji tanio i potem ją użyłam raz, dwa, trzy czy dziesięć razy a następnie chcę ją sprzedać to spuszczam określoną część jej wartości. Ostatnio coraz częściej napotykam pieluszki (które sama tanio sprzedałam bo tanio kupiłam) za tyle za ile poszły (pomimo tego, że nowa właścicielka używała ich przez x czasu) albo te, które np. wiem, że zostały nabyte na świątecznej promocji drożej niż ich właścicielka kupiła pomimo tego, że już były używane. Jakoś tak mnie to zaczęło wkurzać bo coraz częściej widzę takie sytuacje.
    och, straszne.
    co Cię to obchodzi?

Mnie bardziej wkurza, ze producenci bez działalności robią nieuczciwą konkurencję tym z działalnością.
    którzy, którzy??

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    którzy, którzy??
    zobacz gdzie najdłuzsza kolejka, bo najtaniej, ale to już nikogo nie obchodzi, bo nikt nie pyta czemu tanio. Tylko jak drogo to awantura

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

zobacz gdzie najdłuzsza kolejka, bo najtaniej, ale to już nikogo nie obchodzi, bo nikt nie pyta czemu tanio. Tylko jak drogo to awantura
    aa.
    a potem będą bidulki zakładać wątki, ze rynek pracy taki straszny i takie to wszystkie nieuczciwe...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie a tak zapytam OT ja to u nas jest z pieluchami HM - czy do sprzedaży na forum dopuszcza się każdego czy tylko tych, którzy prowadzą DG? Tak mnie ciekawość naszła... Demona - Ty pewnie jesteś zorientowana w temacie
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

demona
    Guest

Domyślnie

każdego, bo to sprawa sumienia (i urzędu skarbowego ) i sprzedającego i kupującego.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

każdego, bo to sprawa sumienia (i urzędu skarbowego ) i sprzedającego i kupującego.
    a to niedobrze.
    skoro modzi i tak się muszą bawić w przepisy i inne kontrole, to ten, kto chce tu sprzedawać, powinien okazać regon albo zaświadczenie z US

Chustomanka Awatar sznurka
    Miejscowość
    Puszcza Knyszyńska

Domyślnie

mi jest zwyczajnie wszystko jedno
    towar jest wart tyle ile ktoś jest gotów za niego zapłacić

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznurka Zobacz posta
    reput dla Ciebie

Miejscowość
    Puszcza Knyszyńska

Domyślnie

dzieki, zaraz sobie markerem na ekranie dorobię

a tak swoja drogą to w ramach apelowania o dostarczenie zaświadczeń ja proponuję by hendmejdujące dostarczyły oprócz zaświadczenia o niekaralności równiez opinię od proboszcza z parafi, z okrągłą pieczęcią parafii

w zamian za to dostaną znak jakości, z pieczątki z ziemniaka prosto między oczy
    a co!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dobrze, że ja nie hendmejdująca, bo bym zaświadczenia ni chuchu nie dostała ..

Miejscowość
    Puszcza Knyszyńska

Domyślnie

silver ja myślę ze w dziale handmade szybko by ktoś uzdolniony artystycznie z dobrą drukarką zajął tę niszę

Guest
    Guest

Domyślnie

wiesz szurka jak z m musimy lwią cześć przychodów oddać do zus, drugą do US to ten proboszcz z moich podatków to tą pieczęć złotym tuszem być powinna

denerwuje mnie strasznie taka krótkowzroczność, do tego teraz muszę jeździć grzecznie bo kontrole są już wzmożone i to nie fikcja o planie min finansów

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznurka Zobacz posta
    ja dokładnie to samo.
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

A ja forumowa swiezynka powiem, ze sie mocno zdziwilam gdy po raz pierwszy zajzalam na bazarak to sie zdziwilam... ze tak troche drogo jak na uzywane szmatki. No ale komu nie pasuje ten nie kupuje.

A. listopad 2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Inka - mnie najbardziej zdziwiło jak ceny pojechały w górę jeśli chodzi o ceny pieluch używanych w porównaniu lat 2012 i 2011.
    Na początku mojego pieluchowania nowa kieszonka Bumgenius kosztowała koło 70-75 zł, teraz koło 95 zł. Wiem, wiem - VAT poszedł w górę...
    Ale ceny bazarkowe pieluch używanych są relatywizowane nie do cen starych a do nowych
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

tak masz racje, wogole pieluchy sa drogie, czy to jednorazowki czy wielo.My jedziemy na tetrze i kilku otulaczach i wcale tanio nie bylo.
    Powinno panstwo polskie doplacac do pieluch, albo NIE POBIERAC podatek od nich ( wielorazowych, jednrazowki niech tam sobie maja jakis maly podatek, zeby ludzi powstrzymywac od smiecenia srodowiska . )

A. listopad 2012

Chustonoszka

Domyślnie

Fakt ceny nowych pieluch to swoją drogą. 100 zł za pieluchę wydaje mi się na prawdę kosmiczną kwotą. Gdyby wielo były tańsze to z pewnością więcej osób by z nich korzystało. Sama jak zaczęłam interesować się wielo to najpierw wygooglałam firmówki i te ceny mnie przeraziły. Dopiero później trafiłam na forumowe dziewczyny szyjące, u których mogłam kupić pieluszki znacznie taniej.

Chustomanka Awatar agutti

Domyślnie

Mi nie przeszkadza, każdy sprzedaje jak chce, tylko jedynie myślę, ze osoby 'nówki' w kwestii pieluchowania mogą się trochę naciągnąć na wysokie ceny. Ja np, tak miałam z chustami, kupiłam 2 na początku, za które już teraz wiem,że przeplaciłam,a wtedy mi się to wydawała super okazja. Z 1 pieluszką też tak miałam tak to bywa na bazarkach na całym świecie
    JJ 6 sierpnia 2012 Marusia9 maja 2016

Uprawnienia umieszczania postów