"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
No właśnie a tak zapytam OT ja to u nas jest z pieluchami HM - czy do sprzedaży na forum dopuszcza się każdego czy tylko tych, którzy prowadzą DG? Tak mnie ciekawość naszła... Demona - Ty pewnie jesteś zorientowana w temacie![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
każdego, bo to sprawa sumienia (i urzędu skarbowego) i sprzedającego i kupującego.
mi jest zwyczajnie wszystko jedno
towar jest wart tyle ile ktoś jest gotów za niego zapłacić
dzieki, zaraz sobie markerem na ekranie dorobię
a tak swoja drogą to w ramach apelowania o dostarczenie zaświadczeń ja proponuję by hendmejdujące dostarczyły oprócz zaświadczenia o niekaralności równiez opinię od proboszcza z parafi, z okrągłą pieczęcią parafii
w zamian za to dostaną znak jakości, z pieczątki z ziemniaka prosto między oczy
a co!
dobrze, że ja nie hendmejdująca, bo bym zaświadczenia ni chuchu nie dostała ..![]()
silver ja myślę ze w dziale handmade szybko by ktoś uzdolniony artystycznie z dobrą drukarką zajął tę niszę![]()
wiesz szurka jak z m musimy lwią cześć przychodów oddać do zus, drugą do US to ten proboszcz z moich podatków to tą pieczęć złotym tuszem być powinna
denerwuje mnie strasznie taka krótkowzroczność, do tego teraz muszę jeździć grzecznie bo kontrole są już wzmożone i to nie fikcja o planie min finansów
mama Estery lipiec 2012
www.balkanfunk.pl
A ja forumowa swiezynka powiem, ze sie mocno zdziwilam gdy po raz pierwszy zajzalam na bazarak to sie zdziwilam...ze tak troche drogo jak na uzywane szmatki. No ale komu nie pasuje ten nie kupuje.
A. listopad 2012
Inka - mnie najbardziej zdziwiło jak ceny pojechały w górę jeśli chodzi o ceny pieluch używanych w porównaniu lat 2012 i 2011.
Na początku mojego pieluchowania nowa kieszonka Bumgenius kosztowała koło 70-75 zł, teraz koło 95 zł. Wiem, wiem - VAT poszedł w górę...
Ale ceny bazarkowe pieluch używanych są relatywizowane nie do cen starych a do nowych![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
tak masz racje, wogole pieluchy sa drogie, czy to jednorazowki czy wielo.My jedziemy na tetrze i kilku otulaczach i wcale tanio nie bylo.
Powinno panstwo polskie doplacac do pieluch, albo NIE POBIERAC podatek od nich ( wielorazowych, jednrazowki niech tam sobie maja jakis maly podatek, zeby ludzi powstrzymywac od smiecenia srodowiska .)
A. listopad 2012
Fakt ceny nowych pieluch to swoją drogą. 100 zł za pieluchę wydaje mi się na prawdę kosmiczną kwotą. Gdyby wielo były tańsze to z pewnością więcej osób by z nich korzystało. Sama jak zaczęłam interesować się wielo to najpierw wygooglałam firmówki i te ceny mnie przeraziły. Dopiero później trafiłam na forumowe dziewczyny szyjące, u których mogłam kupić pieluszki znacznie taniej.
Mi nie przeszkadza, każdy sprzedaje jak chce, tylko jedynie myślę, ze osoby 'nówki' w kwestii pieluchowania mogą się trochę naciągnąć na wysokie ceny. Ja np, tak miałam z chustami, kupiłam 2 na początku, za które już teraz wiem,że przeplaciłam,a wtedy mi się to wydawała super okazja. Z 1 pieluszką też tak miałamtak to bywa na bazarkach na całym świecie
![]()
JJ
6 sierpnia 2012
Marusia
9 maja 2016