No właśnie a tak zapytam OT ja to u nas jest z pieluchami HM - czy do sprzedaży na forum dopuszcza się każdego czy tylko tych, którzy prowadzą DG? Tak mnie ciekawość naszła... Demona - Ty pewnie jesteś zorientowana w temacie![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
każdego, bo to sprawa sumienia (i urzędu skarbowego) i sprzedającego i kupującego.
już była dyskusja na ten temat. Forum ma aktywizować mamy, motywować i podbudowywać. Jak odróżnić aktywizację od cwaniactwa?
To dobrze wiedzieć, dzięki. Myślałam, że jest to jakoś uregulowane skoro MOŻNA tutaj stale i w sposób powtarzalny oferować pieluchy.
No to skoro rozmaite restrykcje są we wszystkich działach wprowadzane (mam na myśli sprzedawców, bazarek eko) może warto i tę sferę forumową nieco doprowadzić do stanu zgodnego z obowiązującymi normami prawnymiNie tylko regulaminem forum ale i tymi, co mają szerszy zasięg obowiązywania. Tak luźno proponuję...
Doradca Noszenia ClauWi®
Nie sądzę żeby wszystkie mamy mające teraz działalność otwierały ją jeszcze zanim uszyły pierwszą pieluszkę czy inne ustrojstwoChyba tak każdy zaczynał.. A może i nie...
W każdej chwili kobitki na działalności mogą ją zawiesić i liczyć na szczęście, że nikt z US się nie dowie o ich nieuczciwości, ani, że żadna życzliwa sąsiadka nie podkabluje... Takie ryzyko..
nie ma mowy, chronimy forum jako twór (jest napisane, ze administracja nie ponosi odpowiedzialności za takie rzeczy, nie wyobrażam sobie, żeby ponosiła, wtedy forum by padło po pierwszym zasadnym anonimie do us, nikt nie chce byc oskarzany ani nawet świadkowac, a tym bardziej brać odpowiedzialnosci za kogos, chciałabys brac odpowiedzialnośc prawną za kant obcej osoby?), forumki muszą same się chronić, mają mózgi.
hmm... zawsze można zaapelować o "mam DG" czy cuśw sygnaturach Producentek
![]()
a to zaraz wszystkie będą miały
droższa wersja, jakby ktos chciał koleżankę forumową podkablować to złożenie zamówienia![]()
Właśnie podobne coś mi chodziło po głowie. Czyli za każdym razem gdybym chciała jakieś HM kupić i czuć się fair wobec naszego drogiego US (bo i na mnie ciąży przecież jako kupującym obowiązek zapłaty 2% podatku od czynności cywilnoprawnych, który to powinien być, o ile się orientuję w temacie, uwzględniony normalnie w cenie sprzedaży przez sprzedającego) muszę zapytać wykonującą dla mnie to COŚ czy dostanę dowód zakupu itd. Jak nie dostanę to podziękuję za rzecz, tak? Tak to moderacja widzi o ile dobrze rozumiem?
Doradca Noszenia ClauWi®
Ja to widzę, że moderacja nic nie widzi jeśli Ty kupujesz![]()
ja to zupełnie niemoderacyjnie widzę
taki forumowy znak jakości.
dobra kasuję wole spokojny wieczór
do fry wystarczy też nr NIP![]()