Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 165

Wątek: Czy was to też tak wkurza?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Wiem, że wolny rynek i w ogóle ale ja chyba jakaś niedzisiejsza jestem. Jeśli sama kupiłam jakąś pieluszkę na promocji tanio i potem ją użyłam raz, dwa, trzy czy dziesięć razy a następnie chcę ją sprzedać to spuszczam określoną część jej wartości. Ostatnio coraz częściej napotykam pieluszki (które sama tanio sprzedałam bo tanio kupiłam) za tyle za ile poszły (pomimo tego, że nowa właścicielka używała ich przez x czasu) albo te, które np. wiem, że zostały nabyte na świątecznej promocji drożej niż ich właścicielka kupiła pomimo tego, że już były używane. Jakoś tak mnie to zaczęło wkurzać bo coraz częściej widzę takie sytuacje.
    och, straszne.
    co Cię to obchodzi?

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Mnie bardziej wkurza, ze producenci bez działalności robią nieuczciwą konkurencję tym z działalnością.
    którzy, którzy??

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    którzy, którzy??
    zobacz gdzie najdłuzsza kolejka, bo najtaniej, ale to już nikogo nie obchodzi, bo nikt nie pyta czemu tanio. Tylko jak drogo to awantura

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

zobacz gdzie najdłuzsza kolejka, bo najtaniej, ale to już nikogo nie obchodzi, bo nikt nie pyta czemu tanio. Tylko jak drogo to awantura
    aa.
    a potem będą bidulki zakładać wątki, ze rynek pracy taki straszny i takie to wszystkie nieuczciwe...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie a tak zapytam OT ja to u nas jest z pieluchami HM - czy do sprzedaży na forum dopuszcza się każdego czy tylko tych, którzy prowadzą DG? Tak mnie ciekawość naszła... Demona - Ty pewnie jesteś zorientowana w temacie
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

demona
    Guest

Domyślnie

każdego, bo to sprawa sumienia (i urzędu skarbowego ) i sprzedającego i kupującego.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

każdego, bo to sprawa sumienia (i urzędu skarbowego ) i sprzedającego i kupującego.
    a to niedobrze.
    skoro modzi i tak się muszą bawić w przepisy i inne kontrole, to ten, kto chce tu sprzedawać, powinien okazać regon albo zaświadczenie z US

demona
    Guest

Domyślnie

już była dyskusja na ten temat. Forum ma aktywizować mamy, motywować i podbudowywać. Jak odróżnić aktywizację od cwaniactwa?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To dobrze wiedzieć, dzięki. Myślałam, że jest to jakoś uregulowane skoro MOŻNA tutaj stale i w sposób powtarzalny oferować pieluchy.
    No to skoro rozmaite restrykcje są we wszystkich działach wprowadzane (mam na myśli sprzedawców, bazarek eko) może warto i tę sferę forumową nieco doprowadzić do stanu zgodnego z obowiązującymi normami prawnymi Nie tylko regulaminem forum ale i tymi, co mają szerszy zasięg obowiązywania. Tak luźno proponuję...
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Nie sądzę żeby wszystkie mamy mające teraz działalność otwierały ją jeszcze zanim uszyły pierwszą pieluszkę czy inne ustrojstwo Chyba tak każdy zaczynał.. A może i nie...

W każdej chwili kobitki na działalności mogą ją zawiesić i liczyć na szczęście, że nikt z US się nie dowie o ich nieuczciwości, ani, że żadna życzliwa sąsiadka nie podkabluje... Takie ryzyko..

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    To dobrze wiedzieć, dzięki. Myślałam, że jest to jakoś uregulowane skoro MOŻNA tutaj stale i w sposób powtarzalny oferować pieluchy.
    No to skoro rozmaite restrykcje są we wszystkich działach wprowadzane (mam na myśli sprzedawców, bazarek eko) może warto i tę sferę forumową nieco doprowadzić do stanu zgodnego z obowiązującymi normami prawnymi Nie tylko regulaminem forum ale i tymi, co mają szerszy zasięg obowiązywania. Tak luźno proponuję...
    nie ma mowy, chronimy forum jako twór (jest napisane, ze administracja nie ponosi odpowiedzialności za takie rzeczy, nie wyobrażam sobie, żeby ponosiła, wtedy forum by padło po pierwszym zasadnym anonimie do us, nikt nie chce byc oskarzany ani nawet świadkowac, a tym bardziej brać odpowiedzialnosci za kogos, chciałabys brac odpowiedzialnośc prawną za kant obcej osoby?), forumki muszą same się chronić, mają mózgi.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

hmm... zawsze można zaapelować o "mam DG" czy cuś w sygnaturach Producentek

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a to zaraz wszystkie będą miały
    droższa wersja, jakby ktos chciał koleżankę forumową podkablować to złożenie zamówienia

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    Właśnie podobne coś mi chodziło po głowie. Czyli za każdym razem gdybym chciała jakieś HM kupić i czuć się fair wobec naszego drogiego US (bo i na mnie ciąży przecież jako kupującym obowiązek zapłaty 2% podatku od czynności cywilnoprawnych, który to powinien być, o ile się orientuję w temacie, uwzględniony normalnie w cenie sprzedaży przez sprzedającego) muszę zapytać wykonującą dla mnie to COŚ czy dostanę dowód zakupu itd. Jak nie dostanę to podziękuję za rzecz, tak? Tak to moderacja widzi o ile dobrze rozumiem?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Ja to widzę, że moderacja nic nie widzi jeśli Ty kupujesz

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja to zupełnie niemoderacyjnie widzę
    taki forumowy znak jakości.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    Ja to widzę, że moderacja nic nie widzi jeśli Ty kupujesz

czyli udostępniamy platformę i niech się dzieje wola nieba i na własną odpowiedzialność wszystko
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    albo regon

czyli udostępniamy platformę i niech się dzieje wola nieba i na własną odpowiedzialność wszystko
    w sumie nie ma się co dziwić moderacji.

Guest
    Guest

Domyślnie

dobra kasuję wole spokojny wieczór

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

gdyby za opłatę za reklamę na forum wystawiane były faktury, do których potrzebny jest regon, to szara strefa nie mogłaby się reklamować i nie byłoby problemu, ze taniej sprzedaje ten, co nie ma DG
    Pola 2011

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

do fry wystarczy też nr NIP

Uprawnienia umieszczania postów