Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Czy są otulacza os które by pasowały na noworodka?

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

kieszonka (pisałam o franiszkach i apple cheeks) do środka wkładasz wkład chłonny jaki masz, nam wystarczał mikrofibrowy złożony na pół + cieniutka konopna albo bambusowa i tak do rana było ok. No chyba, że była kupa to zmieniasz całą pieluszkę.

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Fajny mięciutki i z płaską gumką na plecach jest os Małe me. Moja młodsza siostra zachwycona od 3 tygodniu używa dla swojego dzidziusia, tyle, że mała ważyła 4,2 kg po urodzeniu.
    Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 18-01-2013 o 18:24

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Z tych otulaczy OS co mam (Flip, Babyetta, MałeMe) żaden nie pasował na noworodka.
    A mały jest wrażliwy na przesikaną pieluszkę i trzeba go w nocy przewijać, niezależnie czy ma tetrę, kieszonkę czy jednorazówkę...
    Witek 2012

Chustofanka

Domyślnie

Zależy jak duży będzie ten noworodek moi z wagą 2300 i 2700 utonęliby we flipach i kieszonkach bg. Ale jeśli nie kruszyna, to może by pasowały...
    chłopcy 07.2012

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

U mnie onesize za duże były. Pasował "od biedy" otulacz od yetty, był nieco mniejsyz niż Flip. Pędem kupowałam rozmiarowe - mnie się bardzo sprawdziły polarkowe otulacze S od sylviontka. Potem już Flip.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

z kieszonek na pewno będą pasować stara wersja nappi me (nowa nie wiem, nie miałam w rękach), kokosi i niektóre chinki
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Selene
    Miejscowość
    Wrocław i okolice

Domyślnie

u nas rozmiarowo pasował od początku tylko rozmiarowy otulacz BambinoMio, ale sztywny był i niemiły, więc tylko awaryjnie użyłam kilka razy...
    Flip gdzieś dopiero od 3 miesiąca, a mój dzieć do kruszynek nie należał - 4 kg waga urodzeniowa
    Najmniejsze z używanych przez nas są wełniaki Ecodidi - ale one mają takie marszczenie na pleckach, które nie wiem, czy nie odciskałoby się bardzo na pleckach maluszka...
    Z kieszonek stawiałabym na Nappime i MałeMe.
    Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radości facebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka Starszak II 2012 i Młoda XII 2014

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nam też flip sprawdził się dopiero od 3-4 m+
    dla maluszka widziałabym otulacze z małe me bo są bardzo delikatne i miękkie + tetra lub wkłady do flipa (moje ulubione połączenie)
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Postawiłabym jednak na rozmiarowe. Jeśli lubisz otulacze z tetrą, to ich nie trzeba mieć zwykle dużo, bo można używać kilkukrotnie przed praniem. Można kupić używane - kosztują wtedy niewiele. Wszystkim będzie wygodniej - i dziecku, i Tobie przy zakładaniu. Ja z tych PULowych bardzo lubiłam Bambino Mio. Miałam też polarkowe Kokosi - suuuuuper rzecz!!!

Chustonówka

Domyślnie

zostałam przekonana kupuję rozmiarowe otulacze, dziękuję bardzo za porady

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

mi flipy najbardziej podeszły, natomiast close parent totalnie nie. teraz mlody ma 6kg i nadal jakies takie wielgachne rozmiarowo mi sie wydaja. z kolei male me tak od 4kg otulace os.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Jakiś czas temu znalazłam w sieci i zrobiłam

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów