Pokaż wyniki od 1 do 20 z 77

Wątek: Niedoceniane pieluchy

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mlena Zobacz posta
    Moje ulubione Motherease kupione za małe pieniądze na bazarku. Bardzo chłonne i fajne. Lubię ten system wywijania pieluchy, choć przyznam że za trzecim razem założyłam poprawnie pieluchę (6kg )maluchowi. Teraz są to moje ulubione pieluchy.
    Zgadzam się Mothereasy formowanki, sandy's i otulacze! Jedno lepsze od drugiego. Polecam!
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Pieluchujemy sie wielo od niedawna, ale już zdążyliśmy sobie wyrobić opinię o różnych markach. Myslę, ze niedoceniana jest firma Little Lamb. My mieliśmy otulacz pulowy tej firmy i był to nasz najskuteczniejszy otulacz dla noworodka. Kupiłam go na Tablica.pl za 15zł i jak przyszedł to się załamałam - rzep wydał mi sie zbyt szeroki i sztywny a pul jakiś zbyt gruby. Jednak okazało się później że był to jedyny otulacz który dawał rade wytrzymać 24h bez żadnego przecieku i często nam dzięki temu ratował skórę, jak już wszystkie były brudne. Nie rozumiem z kolei zachwytów nad otulaczami Imse Vimse - dla mnie to była porażka - kupiłam ich aż 5 sztuk (co prawda używane) i przy każdej zmianie pieluchy klęłam na nie jak głupia - bawełniane zakładki ZAWSZE były mokre i wkurzało mnie to okropnie. Co dziwne, w opiniach zachwalane, a potem ze sprzedażą ich miałam nieziemski problem. Może dlatego, że na allegro... Flipa kupiliśmy w końcu i dosyć się lubimy, ale wydaje mi się raczej mały jak na otulacz który ma starczyć do końca okresu pieluchowania. Aaaa, z niedocenianych to jeszcze Econobum bym wymieniła. Mamy dwa - jeden odkupiłam nieużywany przez Tablica.pl a drugi zamówiłam potem w sklepie nowy z wkładem. Uwielbiam go, bo dobrze pokrywa mi wszystkie pieluszki w okolicach ud, inne niestety nie. Jest cieniutki, a to że nie ma wzorów to już sprawa drugorzędna
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Świdnik

Domyślnie

Ja długo nie doceniałam otulacza lollipop. kupiłam go nowego wraz z formowankami i przeleżał w szufladzie. Krój wydawał mi się jakiśdziwny i ten pul jakiś cienki no i zapięcie na bioderkach w dwóch rzędach. Ale kiedyś z braku innych otulaczy suchych na stanie wygrzebałam ten. I byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Nie przemókł w ogóle mimo że pieluszka pod spodem prawie ciekła. Bez problemu pokrywa wszystkie formowanki, nic się nie odciska a ma na tyle fajną gumeczkę w pasie że nie przecieka gdy się śpi na brzuszku Cena super- zapłaciłam wtedy za nowego 27 zł. Tylko nie wiem już czy to była cena regularna czy promocja. Ale było warto! Szczerze go polecam. Mam rozmiar 3.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja powtórzę: formowanki motherease (onelife jeden krój mają) z otulaczem pulowym nie do zdarcia z zamontowanym wkładem naprawdę długo wytrzymują i kupa siedzi w środku. Tak naprawdę doceniłam je latem: doszyłam panel pul i Młoda latała w samej formowance (już bez wkładu, bo pul usztywnił wszystko i było niewygodnie). Teraz też sama formowanka + spodenki. trenujemy pomału nocnik i ten system się sprawdza nadal

Uprawnienia umieszczania postów