Pokaż wyniki od 1 do 20 z 77

Wątek: Niedoceniane pieluchy

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    Uważam że jedną z bardziej niedocenianych pieluch jest otulacz tetro, zupełnie nie wiem czemu tak się dzieję. U mnie tetro był pierwszym wełniakiem, od razu mi się spodobał i do dziś go kocham. Jest mięciutki, zrobiony z niegryzącej wełny, ciekawie uszyty, nigdy mi nie przeciekł, nie łapie zapachów ze środka pieluchy. No i nigdy nie miałam potrzeby go lanolinować, a używam go już około 9 miesięcy. Często słyszę opinie że gumka w pasie uciska, u mnie się tak nie dzieje, być może dlatego, że jest używany codziennie i gumka zdążyła się już rozciągnąć.
    Jedyną wadą tego otulacza jest według mnie ogromna wkładka chłonna. Ja skróciłam ją ze wszystkich trzech stron i obszyłam na nowo ręcznie. I teraz ją uwielbiam.
    Zgadzam się, aczkolwiek ten otulacz ma jedną wadę - jest niski w stanie, co widać nawet na zdjęciach producenta. Ja mam dużych synów, ale jeśli dziecko mi wyrasta z pieluchy w wieku 3 miesięcy, to jest to lekka przesada A szkoda, bo BARDZO lubiłam ten otulacz. Niech by było, że syn by wyrósł rok później - to i tak za szybko jak na pieluchę one size. No i w pasie rzeczywiście zdecydowanie za ciasna.

Reasumując - może dla średniaków czy chudzielców się sprawdza, ale dla dużych dzieci niekoniecznie.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cotton bottoms jest w ciekawe wzorki, ale najłatwiej dostać białe, wzorkowe ciężej. Szczególnie do tetry i prefoldów cud miód i malina
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar kahulec
    Miejscowość
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

ja właśnie kupiłam sobie cotton bottoms taki we wzorki niebieski, raczej chłopięcy... ale nie zauważyłam że wzięłam M ten od 7 kg, który podobno jest dopiero od 10 kg realnie...a chciałam s wziąć...czy one rzeczywiście takie duże? jeśli tak to chyba pójdzie na bazarek od razu...

Chustofanka Awatar Syginek

Domyślnie

Tak czytam o tym cotton bottoms, ze az poleciałam na bazarek i zakupiłam jedna sztukę na próbę. Recenzja dopiero w czarwcu, bo wtedy sie Groszek wykluje.

Domyślnie

A powiedzcie gdzie można kupić ten "cudowny" otulacz cotton bottom. Chodzi mi o nowy, szukałam w internecie i nic nie znalazłam.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Widziałam na allegro cotton bottoms ale tylko duży 14kg+

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Widziałam na allegro cotton bottoms ale tylko duży 14kg+
    na bazarku też są, małe, średnie i duże
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    A powiedzcie gdzie można kupić ten "cudowny" otulacz cotton bottom. Chodzi mi o nowy, szukałam w internecie i nic nie znalazłam.
    mozna było kupić na amazon.uk
    poszukaj na stronach uk
    kupowałam własnie tam

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Ja uwielbiam otulacze motherease air flow,nikt ich nie chce używać,a to chyba jedyny otulacz,który nigdy mi nie przemókł, nie uciska nigdzie i w dodatku jest super przewiewny

Uprawnienia umieszczania postów