czy udalo wam sie ustalic, kto z was nosi chuste najdluzej?
czy udalo wam sie ustalic, kto z was nosi chuste najdluzej?
==========================
malgosiak - mama NIKI (listopad 2002) i
TuÂśki (listopad 2007)
ale jak najdłużej?? kto ma najstarsze dziecię na forum , czy kto najdłuzej czasowo je nosi?
gdzie takie licytacje były??
bo jeżeli mam obstawiac to mogę zacząć robić listę![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
ale śmieszny wątek.
znam dokładną datę, kiedy pierwszy raz Kubek w chuście siedział (brakowało mu dnia, do ukończenia 1m.ż.). to także data zakupu pierwszej chusty- Hamalu- 06.10.2006. wiązankę (Hoppediz) kupiłam tuż przed świętami BN 2006,w niespełna trzy miesiące później.
ANIA
chuściane dzieci:
Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08
kachna - cudne zdjecie, az sie wzruszylam i musialam leciec podejrzec mojego spiocha, spiacego w lozeczku. dzieciaki w chuscie sa przeurocze!
a dziekujemoj maz uwielbia sie realizowac w fotografowaniu. oczywiscie tylko haneczka mu tak pieknie wychodzi, bo ja jak jakis koszmarek, az czasem mam wrazenie, ze cos ze mna jest nie tak
hanka-spioch pozdrawia inne spioszki![]()
Kachna - zdjęcie jest cudowne!
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
Noszę cztery lata i trzy miesiące z przerwą na prawie całą Kostkową ciążę. Helenkę nosiłam w kółkowej z wypełnieniem i zamkniętym ogonem przez ponad dwa lata, odkąd skończyła trzy miesiące, potem dla Kostka kupiłam kółkową z otwartym ogonem i jest noszony od trzeciego dnia życia. Miał 4 tygodnie, kiedy z kółkowej przesiedliśmy się w wiązaną, czyli jak łatwo policzyć w wiązanej noszę ponad 13 miesięcy.
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
anifloda rzadzisz
ja kupilam chusty jeszcze w ciazy, pierwsze proby to lipiec 2006
Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki
http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia
no ja Ankę niestety nosiłam tylko 4 pierwsze miesiące. potem nie wiedziałam jak.
Franek noszony jest od drugiego tygodnia życia.
Anifloda rządzi. razem z nią ustawiłabym KURCZE (gdzie ona jest bo nie widuję jej na forum) do tego mamalinę, kasię mysię i guruburu.. a jeszcze abielo.
hmm.. kilka osób ze 3 lata noszących się znajdzie![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
hehe za 20 lat wszystkie bedziemy weteranki w Polsce i bedziemy opowiadac jak sie chustowanie w kraju rodzilo![]()
Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki
http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia
wlasnie kaczusio, tak sobie dzisiaj zdalam sprawe, ze poniekad uczestnicze w waznym, epokowym wrecz rozwoju chustowania w polsce. super!!!
A ja moją pierwszą wiązankę kupiłam chyba w sierpniu 2006, przed pierwszymi urodzinami Pawła, ważył już prawie 11 kg, ale super nam się chustowało![]()
Się poczułam jak bohater wojenny. O, w takim czymś nosiłam:
Dziecko miało głowę za bardzo przygiętą do klatki, co teraz wyraźnie widzę na zdjęciach
i pewnie dlatego charczało, jak zasypiało. No i prawdopodobnie nosząc w kołyskach (na szczęście niedługo) pogłębiłam mojemu dziecku dysplazję.
Chusta (choć niektórzy mówią, że taka z wypełnieniem to chusta nie jest) leży na półce, wypłowiała i Kostka chyba nigdy w niej nie nosiłam, ale pozbywać się jej nie zamierzam.
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
zazdroszczę wszystkim mamom, które odkryły chustę przed lub tuż po urodzeniu dzieciaczka. ja Groszka noszę od listopada 2006. On miał wtedy 3 miesiące.
teraz w maju zamierzam od razu zachustować maleństwo jak tylko się wykluje.i nosić tak długo, aż samo odpadnie
![]()
pozycja faktycznie hmm... ciekawa...Zamieszczone przez anifloda
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
To chyba przebiję aniflodę ( a co!)
Nosiłam córkę gdzieś od początku sierpnia 2003 i to w wiązance!! Co prawda była to samoróbka z materiału z ikei ale w Polsce dostępne były tylko kółkowe zefiry z obrzydliwego, sztywnego prześcieradła - nawet chciałam kupić ale były okropne i na szczęście nie zrobiłam tego błędu.
A od sierpnia dlatego, że miałam instrukcję od didymosa i tam pisali, że w pionie to od 6 tygodni a pozycji leżących moje dziecię nie akceptowało.
Anifloda, MagdaS- SZACUN!![]()
![]()
ANIA
chuściane dzieci:
Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08