lookam własnie gdzie są - na razie stanęłam w kolejce na bazarku
znalazłam też sklep w którym nowe stoją po 230, przesyłka kurierem gratis
Według mnie bardzo fajnie! Dałabym tylko kolanka dziecka trochę wyżej by bardziej wpadło pupka w chustę.
Kangurek udany i nie masz za szczupłych ramion, to wiązanie można idealnie dopasować![]()
Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
"Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)
Ja muszę przyznać że kangura nauczyłam się wiązać właśnie w krótkiej vintagebo mnie się super dociąga. W końcu nosimy w kangurze
I mnie osobiście pasuje ten sposób który tobie nie podchodzi - sadzam Młodego na zmarszczonej chuście, naciągam na plecki, wywijam motylki, dociągam, węzeł.
Można jeszcze zrobić tak, że trzymasz dziecia przy sobie, kładziesz na niego rozwiniętą chustę (górna krawędź wysoko, dolną mocno pod pupę). Chwytasz dolną krawędź obok jednej nóżki, marszczysz w dłoni od dołu - do góry i zarzucasz na ramię (jednocześnie obracając sobie krawędź żeby zrobić motylka). To samo z drugiej strony. Potem dociąganie itd (nie umiem tego sposobu lepiej opisać).
Po co Ci ten węzeł z przodu? Nie lepiej po zawiązaniu węzła pod pupką resztę "zawisu"zawiązać z tyłu?
Dla mnie kangur był niezastąpiony jak mała nie dała się odłożyć żebym mogła kieszonkę przygotować. Brałam ją na ręce, układałam trochę wyżej, przytulałam, chustę na nią, spód pod pupę, poły na ramiona, przekręcałam, podciągałam dolne krawędzie, a potem opuszczałam małą, żeby chusta dobrze pod pupę wjechała. Potem dociągałam resztę.
Pamiętam, że z flamingów low cotton za nic w świecie mi kangur wyjść nie chciał. Dopiero jak pożyczyłam żałobne pawie to pięknie poszło. Może to była kwestia motywacji - pawie były krótkie i nic innego nie mogłam z nich zawiązać (oprócz plecaka prostego, ale wtedy nie wiązałam go jeszcze bo nie lubiłam). Musiałam się nauczyć kangura, albo patrzeć na pawie leżące na półce![]()
Gałganka31.10.2011