Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Uczymy się nowych wiązań :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie Uczymy się nowych wiązań :)

Totalnie już mi się znudziła kieszonka więc męczę Monie i próbujemy coś innego.
    Na pierwszy ruch poszedł Kangurek. Sposób wiązania z podkładaniem pod pupę całej chusty i dopiero naciąganie na plecki dziecka totalnie nie dla nas. Jewa podpowiedziała żeby na chustę położyć dziecko, owinąć i dopiero zacząć motać na sobie. Lepiej. Ale to i tak jest cholernie trudne w dociąganiu.
    Czekam na uwagi i dobre rady. Czy ja nie mam za szczupłych ramion? Patrzcie efekty.

Ostatnio edytowane przez morfffina ; 06-01-2013 o 19:56

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

No no no....
    Ambitnie...ja sie nigdy tego wiązania nie nauczyłam. Moze zadziała syndrom "kiszonego ogóra" i sie naucze.

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

No, ja wolę położyć szmatę na kanapie, na to córcię, przykryć kawałkiem szmaty między nóżkami i... za trzy końce - jak w hamaku podnoszę ją "na siebie" - to pewnie mniej więcej tak samo, jak takiego maluszaka na plecki się wrzuca....
    W kangurka po raz pierwszy wsadziłam 4 dniowa córcię Młodszą
    To wiązanie super dla cycatych i biuściastych - lubię, ale dociągać toto.... masakra.... I powiem tak - dobrze mi się dociąga kangura w silverpinku (bambus i bawełna), w jade fog i deli LE, kalahari vatka, pawiach b/w 2007... Nie próbowałam jeszcze wszystkich szmat, które mam, ale ogólnie w cieńszych niż grubszych....

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka Awatar Betka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

morfffina powiedz mi jaki leoś jest w dotyku? w sensie czy jest miękki? Bo ja zakupiłam lenny lamb, ale trochę sztywny mi się wydaje i mam problemy z dociąganiem Niby uzywanego kupiłam, ale chyba mało był złamany. W zastępstwie mam elastika od bratowej, ale w nim po pol godzinie mi za gorąco i wolałabym przy tkanej zostać.

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Nononno bardzo ładnie jak na pierwsze wiązanie Mi to się tak nigdy nie udało i już raczej nie uda - chyba że się drugiego dzieciątka doczekam.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franciszka Zobacz posta
    No, ja wolę położyć szmatę na kanapie, na to córcię, przykryć kawałkiem szmaty między nóżkami i... za trzy końce - jak w hamaku podnoszę ją "na siebie" - to pewnie mniej więcej tak samo, jak takiego maluszaka na plecki się wrzuca....
    W kangurka po raz pierwszy wsadziłam 4 dniowa córcię Młodszą
    To wiązanie super dla cycatych i biuściastych - lubię, ale dociągać toto.... masakra.... I powiem tak - dobrze mi się dociąga kangura w silverpinku (bambus i bawełna), w jade fog i deli LE, kalahari vatka, pawiach b/w 2007... Nie próbowałam jeszcze wszystkich szmat, które mam, ale ogólnie w cieńszych niż grubszych....
    No ja właśnie dokładnie tak jak opisujesz zrobiłam. Ten drugi sposób to porażka.
    W leosia dobrze bo się mi nic nie przesuwało ale ciężko dociągnąć. A Vintage dla mnie jest za śliski i do kangurka i do kieszonki. Jakoś nie pokochałam go chociaż kolor ma piękny.

Cytat Zamieszczone przez Betka Zobacz posta
    morfffina powiedz mi jaki leoś jest w dotyku? w sensie czy jest miękki? Bo ja zakupiłam lenny lamb, ale trochę sztywny mi się wydaje i mam problemy z dociąganiem Niby uzywanego kupiłam, ale chyba mało był złamany. W zastępstwie mam elastika od bratowej, ale w nim po pol godzinie mi za gorąco i wolałabym przy tkanej zostać.
    Mam trzy chusty - Nati Kalahari bawełna, Nati Vintage merynos i Storchewiege Leo bawełna.
    No i do Natek nie pałam miłością a Leo zostanie z nami na zawsze Może mam za małe porównanie, ale póki co dla mnie chusta jest rewelacyjna. Jak już się dociągnę to trzyma jak zbroja. A dociąga się łatwiej niż moje mięciuteńkie i śliskie Natki. Jest szorstki przez te trójkąciki kwadraciki ale miękki. Co niemiecka precyzja to niemiecka precyzja. Ja polecam.

http://tablica.pl/oferta/chusta-tkan...51999892;r:;s:

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

pierwszy raz? bardzo ładnie
    Ona jeszcze malutka łapie asymetrię trochę,

Ja kangurka zaczynam tak
    chusta w literę U spoczywa mi na ramionach
    wisi luźno
    w to U wkładam dziecko, łapię górny brzeg chusty i naciągam do połowy uszka
    trochę wygładzam,
    resztę chusty wkładam pod pupę, aż do pępka, robi mi się dzieki temu ładna pozycja nóżek i pupki
    potem wywijam motylki
    i dociąganie
    supeł
    i na koniec wciągam chustę pod tę cześć chusty z której zrobiony jest supeł, ze nie ma prześwitów
    tego u Ciebie nie widać bo stoisz bokiem

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martekle Zobacz posta
    pierwszy raz? bardzo ładnie
    Ona jeszcze malutka łapie asymetrię trochę,

Ja kangurka zaczynam tak
    chusta w literę U spoczywa mi na ramionach
    wisi luźno
    w to U wkładam dziecko, łapię górny brzeg chusty i naciągam do połowy uszka
    trochę wygładzam,
    resztę chusty wkładam pod pupę, aż do pępka, robi mi się dzieki temu ładna pozycja nóżek i pupki
    potem wywijam motylki
    i dociąganie
    supeł
    i na koniec wciągam chustę pod tę cześć chusty z której zrobiony jest supeł, ze nie ma prześwitów
    tego u Ciebie nie widać bo stoisz bokiem
    tfu, bo nie stoisz bokiem

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alassea Zobacz posta
    Gratki!
    a chusta jaka fajna
    Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    A co to za chusta bo ja niekumata, a podoba mi się?
    Chusta była u nas 3 miesiące ale poszła pare dni temu na bazarku! Nati Vintage z merynosem.
    Teraz mamy Japana Indygo. Jak się zmotywuje to wyśle jakieś zdjęcie. Teraz plączemy coś na boku co nie wiem jak się nazywa. ale fajne.

Kangurka żeśmy nie pokochały.

Uprawnienia umieszczania postów