Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Co z nosidłem?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie Co z nosidłem?

Nie jestem matką nosidełkową, raczej totalnie chustową, choc czasem zakładam nosidło jak muszę tysiace razy się wiązać i nie chcę brudzic chusty. Czasem jest potrzebne takie bez ogonów zwłaszcza jak ziemia jest ubłocona. No to nosiłam (czasem, bo ja szmatowa) w egobaby, fajne nosidło, podobne konstrukcyjnie do tuli, którą miałam na testach. Ale coś jest już nie tak przy noszeniu. A do tej pory było ok. Czy Maciek już z niego wyrósł?http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2130205
    Moze potrzebne jest inne nosidło? Klamerek w sumie nie lubię. Małż twierdził że woli mt
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

U mnie to samo. Po 1000-kroć wolę chustę, małż MT, a ergo leży odłogiem. W klamerkach się gubię, łatwiej mi dociągnąć chustę...tylko to tytłanie w błotku . Może po prostu "ten typ tak ma".

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Jeszcze zauważyłam że Maciek wygina w ergo głowę do tyłu. I się zastanawiam czy to wszystko też nie przez kurtki i kombinezony?

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

po zalinkowanym zdjęciu trudno mi zweryfikować dobry rozmiar nosidła ale może spróbujcie zapinać nosidło wyżej, nie na pasie mężowski a wyżej
    pas biodrowy nie musi być typowo na biodrach noszącego a młodzian zyska też pole widoku i lepiej będzie można dociągnąć pasy naramienne

jak dasz radę możesz zrobić fotkę noszącego małża ale od tyłu tak by widać było całe nosidło i plecy chłopaków

ja kocham mietki i mogę polecić je z całego serducha, nie dość że takie nosidła są typowo szyte pod indywidualne potrzeby, są nietuzinkowe i dają wiele możliwości wygodnego noszenia
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

mnie się wydaje że to nosidło jest o wiele za małe, gdyby miał panel pod kolankami uzyskana byłaby pozycja siedząca i wtedy by się tak nie odginał do tyłu
    na zdjęciu wygląda jakby w wisiadle

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

na zdjęciu nie wygląda ale ma panel od kolanka do kolanka, a na wysokość do szyi (tam gdzie jest wszyty kaptur), wiec w sumie nie zanosi sie na wisiadło. Zrobię potem fotę od tyłu. Sama nie zakładam nosidła na plecy zapinając wyzej, bo nie jestem w stanie dobrze założyc sama nosidła na plecy i wtedy panel jest na wysokości pasa i ful materiału pod pupą. aha i wole mt od klamerek

Uprawnienia umieszczania postów