Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: tetra bambusowa BAMBOO-line TEXPOL

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

dziewczyny przykre to
    a tak się dzieje tylko z tymi pieluszkami, czy w ogóle z praniem? Bo może problem jest w pralce? Kiedyś wpadł mi patyczek do uszu do bebna i za każdym razem przy wirowaniu wyciągałam jakąś rzecz kompletnie podziurawioną.

A jeśli chodzi o bambuski to nasze się trzymają, tyle że my ich nie używamy na pupę. Ale dwie całkiem się zbiegły w praniu i są teraz takie maluśkie.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

U mnie problem jest tylko z tetrą bambusową. Od prawie dwóch miesięcy jestem poza stałym miejscem zamieszkania i tu też z tetry robi się sieczka, więc to raczej nie kwestia pralki. Poza tym nigdy mi się nic z praniem nie działo...

Też mi się tetra mocno zbiegła, ale ja to lubię - robi się mięsista, zwarta, super chłonna. Dla mnie to jest pozytywna cecha.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    dziewczyny przykre to
    a tak się dzieje tylko z tymi pieluszkami, czy w ogóle z praniem? Bo może problem jest w pralce? Kiedyś wpadł mi patyczek do uszu do bebna i za każdym razem przy wirowaniu wyciągałam jakąś rzecz kompletnie podziurawioną.
    tak się u mnie dzieje z tetrą bambusową (nie tylko tej firmy, bo np. kikko też mi się podarły ale one były dłużej użytkowane i mają dodatek bawełny), welurem bambusowym, dzianiną bambusową, ogólnie z wszystkim co zawiera bambus, z innymi materiałami nic się nie dzieje
    wychodzi na to że bambus jest niezwykle delikatny, i najlepiej wirować go na mniejszych obrotach, np. 400-600 (u mnie 8-ka oznacza obroty na 800, na takich zazwyczaj wirowałam wszystkie pieluchy) i najlepiej jednak prać w 40 stopniach, może wtedy dłużej posłuży, obym się nie myliła

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Ale mnie postraszyłaś z tym welurem! Uwielbiam welur bambusowy niemal tak samo jak tetrę... Przy czym formowanki/wkłady z welurem mam jeszcze stosunkowo młode...

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Jest jakaś różnica między tetrą bambusową, a muślinową tetrą bambusową?

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    jest taka,że jest tetra bambusowa i tetra muślinowa bawełniana Obie chłoną bdb

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    niektóre firmy nazywają muślinami właśnie tetrę bambusową texpolu, pewnie dlatego, że taka mięciusieńka, póki się nie sfilcuje
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów