Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak zacząć nosić na plecach

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Jak zacząć nosić na plecach

Syn ma już 9 miesięcy, a ja jeszcze nie nosiłam na plecach- boję się, czy dam radę. Od czego zacząć naukę, od plecaka prostego? Jak najłatwiej (i najbezpieczniej) wrzucić takiego ruchliwego już niemowlaka na plecy? Może ktoś pomoże jakimiś linkami

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

ja się tylko podzielę moim najnowszym odkryciem: łatwiej mi zatobołkowaną małą wrzucić na plecy jeśli tobołek robię u drugiej osoby na kolanach. łatwiej ją podnieść niż z poziomu łóżka czy kanapy
    powodzenia
    (sama nadal walczę)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

polecam prosty plecak z tobołka

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja wrzucam z biodra. Zaczynałam od takiego wiązania, nie wiem jak się nazywa. Wrzucać dziecię na plecy, wiążesz nad biustem a chusta idzie pod pachami, a potem pole na ramię i po dziecku idzie i trzymasz między kolanami i drugą tak samo i wiazesz na brzuchu. Może ktoś nazwie o co mi chodzi
    Oo tyle to jest fajne, że dziecko jest przytrzymywane przez chustę zanim się skończy wiązać. Potem łatwo mi poszła nauka plecaka prostego
    Czytałam gdzieś że dziewczyny stoją i opierają się o ścianę, wtedy jest uczucie bezpieczeństwa

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Jeśli o bezpieczeństwo chodzi to ja zawsze przed lustrem wiążę no i przy łóżku, bo pewniej się czuję. Niedawno zaczęłam na plecach nosić (syn ma 9 i pół miesiąca), ale niezbyt często więc nie mam zbyt wielkiej wprawy w motaniu. I tylko plecak prosty, bo inny kiedyś próbowałam i mi się wydawał zbyt skomplikowany.

Cytat Zamieszczone przez Fabianowa Zobacz posta
    Ja wrzucam z biodra. Zaczynałam od takiego wiązania, nie wiem jak się nazywa. Wrzucać dziecię na plecy, wiążesz nad biustem a chusta idzie pod pachami, a potem pole na ramię i po dziecku idzie i trzymasz między kolanami i drugą tak samo i wiazesz na brzuchu. Może ktoś nazwie o co mi chodzi
    Nazwy nie znam, ale może o to chodzi?
    2009 2012

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

przy starszej próbowałam prostego - materiał wymykał się spod pupy - tragizm był, zrezygnowałam, zresztą i tak już w nosidle nosiłam głównie. Przy młodszym zaczęłam od plecaka Hanti (http://www.youtube.com/watch?v=Pq3sg2ujoZ0) zaczynanego z kanapy, potem już bez problemu szybko przerzuciłam się na plecak prosty, najchętniej z wrzucaniem z tobołka (wtedy żeby mieć poczucie, że dziecko bezpiecznie zarzucisz na plecy, od razu dobrze mu wciągasz materiał pod pupę i jest mniejsze ryzyko, że coś się będzie wysmykać) i plecakowałam bardzo dużo - zresztą raz młodszego, raz starszą i nie musiałam dla każdego mieć innego, dopasowanego gabarytowo, sprzętu do noszenia
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

porad w kwestii jak zacząć nosić na plecach jest mnóstwo, choćby warto zacząć czytać od tego:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...-tym-plecakiem
    temat ogólnie potraktowany powtarza się w tym dziale wielokrotnie, można znaleźć mnóstwo dobrych rad.

Uprawnienia umieszczania postów