Puder lub najzwyklejsza mąka ziemniaczana będzie najlepsza.
U nas odparzenia pojawiają kiedy Młody ząbkuje (mocz jest bardziej kwaśny),więc staram się często wysadzać i nie pozwalać długo w siuśkach leżeć![]()
Puder lub najzwyklejsza mąka ziemniaczana będzie najlepsza.
U nas odparzenia pojawiają kiedy Młody ząbkuje (mocz jest bardziej kwaśny),więc staram się często wysadzać i nie pozwalać długo w siuśkach leżeć![]()
Gad 2011
Właśnie widzę że wątek niżej ktoś ten sam temat poruszył
mąkę ziemniaczaną mam, chyba nawet kiedys słyszałam że jest dobra. A że potrzebna mi była raz do cista i teraz tak stoi i jej nie używam, to może pożytek będzie dla córci
Ja ją wcześniej wysadzałam, i dobrze nam szło, czasem w nocy (przez ok. 8 godzin) w ogóle nie sikała (!) ale ostatnio chyba jakiś bunt, bo sika w nieprzewidywalnych momentach. Eh. Mam nadzieję że mąka cos pomoże, bo na razie to odparzenie nie jest duże. No i że znowu mi się uda częściej łapać siki, no i kupę..
Tuż po porodzie córeczka miała ogromny problem z odparzeniami, mimo wietrzenia niemal 24h (nawet w nocy spała z rozpiętą pieluchą pod pupą). Przerobiliśmy chyba wszystko, co tylko można. Najskuteczniejsza była mąka ziemniaczana!
ALe i tak na dobre przeszło dopiero wtedy, gdy skończyły się upały...
Z tego, co potem słyszałam, masa dzieci miała odparzenia. I częste przewijanie (po każdym małym siku!) nie pomagało...
moja kolezanka poleca masło karite choc w zasadzie... z wielo sie nie powinno tlustych mazidel uzywac.
<Miejsce na mądry cytat>
Nie z wielo, tylko z takimi, ktore mogą się zatłuścić - polar np w keiszonkach
jak jest potrzeba kremu na odparzenia wystarczy pieluszka naturalna, ktorej mazidło nie zaszkodzi - tetra, flanela
Na upały polecam samą tetrę, otulacz welniany, jesli trzeba, samą formowankę (naturalną) - zadne polary, welury, pul - takie lepiej odlozyc na chlodniejsze dni.
Mikrofibry uzywa sie jako wkladow do srodka pieluszki, a nie bezposrednio przy skorze. Może podrażniac.
Upoluj w lumpeksie welniany (100%) sweter, mozesz wyciac prostokat i klasc na to dziecie w samej tetrze (nie doczytalam jak duze dziecię) - mozesz tez pokombinowac i otulacz jakis prosty uszyc, mozna tez cos na bazarku tanio upolowac.
Welna to bardzo dobra inwestycja w skoręże tak powiem - ja nie ma przeciwskazań np uczulenie