Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Uczulenie na polar w pieluszce

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Powiem tak: nawet jeśli ten chlor w zwykłej tetrze jest toksyczny, to i tak pampki są toksyczne o niebo bardziej. Nie każdego stać na niebielone muśliny za 12 zł/sztuka. Ja mam trochę marketowej tetry i dawno się sama rozgrzeszyłam.
    Nigdy nie słyszałam o dziecku uczulonym na tetrę - na środki piorące, owszem, na pampersy wszelakie tym bardziej, ale nie na bawełnianą tetrę.

Edit: a o tym uczuleniu na tetrę to kto pisał, jakiś sprzedawca jednorazówek?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

dokładnie jest tak jak dziewczyny piszą, prać i prać, szczególnie przed pierwszym założeniem dla noworodka i wyprasować w najwyższej temp. ja zrobiłam tak dosłownie ze wszystkim nawet biustonoszami do karmienia i wkładkami wielorazowymi laktacyjnymi bo też mają kontakt z moją skórą a potem dziecko do buzki to pcha...

nigdy nie słyszałam o uczuleniu na tetrę... więc będzie dobrze...przecież my też na tetrze się chowaliśmy
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Nie miały uczulenia.

PIeluchy tak czy siak musisz wyprać ze dwa razy na dobry początek (m.in po to żeby je porządnie wypłukać),
    dodatkowe płukanie nie zaszkodzi, zmniejszona ilość proszku itd zgodnie z zasadami prania pieluszek dla dzieci.

Ja swoją tetrę też kupowałam na all jakąś taką tańszą (chociaż niby z tych grubszych). Pytanie czy taka za dwa złote się szybko nie rozjedzie - mam nadzieję, że nie

Edit - Dewiś - prasowałaś biustonosze do karmienia? Bo po co tetrę to nawet nie pytam
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonoszka Awatar minimka83
    Miejscowość
    Far Away

Domyślnie

Ja tez uzywam tej najtanszej - i najbardziej ja lubie, bo nie jest taka obszerna a jej wyglad to dla mnie totalnie drugorzedna sprawa, bo i tak laduje pod otulaczem A wyprac ze dwa razy na 60 stopni na pewno trzeba. No i nie prasowac, bo to niepotrzebne zupelnie.

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Dobrze piszą dziewczyny - wyprać przede wszystkim wyprać
    Ja kiedyś słyszałam o uczuleniu na tetrę raz od pediatry a raz od przewrażliwionej babci (która słyszała o tym w jakiejś audycji) ale jak zagłębić się dalej w temat to nie sam materiał tylko to z czym miał styczność i w czym był prany/ bielony ma znaczenie.
    Ja mam dwóch urwisów i przy starszym używałam bardzo często tetry tej zwykłej kupionej na allegro - mąż ciągle się zastanawiał z przejęcia czy oby 40 sztuk to nie za mało, przy młodszym używamy non stop- nawet teraz suszy się na sznurku
    Nowa na początku pranie w 95 stopniach z połową porcji proszku później drugie pranie w 60 stopniach z sodą +dodatkowe płukanie i suszenie na słońcu.
    Wiem, że to nie jest obowiązkowe szczególnie jeżeli tetra idzie do wielo ale przed pierwszym użyciem nową zawsze prasowałam.
    Teraz tetry nie prasuję (no chyba że jest to akurat ta przeznaczona do wycierania buźki) a mój Smok który jest alergikiem nie tylko kontaktowym nie miał nigdy problemów przez tetrę.
    Jeżeli coś jest niedokładnie wypłukane to zawsze mamy problemy skórne - wystarczy żeby materiał dotykał skóry mamy wysypkę.
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Domyślnie

Dzieki za wszystkie rady. Ja to jednak przewrażliwiona jestem, dzieciątko jeszcze ze się nie urodziło a ja już się martwie. Zrobie wszystko tak jak mówicie i poczekam jeszcze ze 3 tygodnie na córeczkę żeby sprawdziła

Uprawnienia umieszczania postów