Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Uczulenie na polar w pieluszce

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

Co do prania to co 2-3 dni pierę, najpierw płukanie później pranie z polową proszku Jelp (stosowany od początku) razem z ciuchami i z płukaniem intensywnym. Do prania Nappy i olejek kilka kropli, ostatnio herbaciany a nie lawendowy.

wiecie co, rzeczywiście ostatnio otulacze i wkłady albo bambus albo mikropolar, ale wkładam też tetrę + otulacz flip czy kolorowe "krowy" z bambusem... papierków nie używamy bo qpa głownie w zlewie. Jak tylko ma "mokro" od razu kropy... Ania ostatnio zsiusiała się do łóżka i tam gdzie dłużej była mokra, tam pojawiły się takie same kropki. Muszę pokombnować, wszystko wypiorę chyba od nowa, ale w 60st. Wysadzanie raz udane raz nie, więc trudna sprawa. Obadamy.

Dzięki za podpowiedzi

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moniśka, u mnie standardowe pranie to zawsze w 60st., a raz na jakiś czas robię w 90st. - może właśnie gdzieś tu tkwi problem, że za mała temperatura.

u mnie również pojawiały się czerwone, suche plamy przy pupce - myślałam że to przez wielo, ale z moich obserwacji wynikało że chodziło przede wszystkim o kontakt pupki z siuśkami (więc nie ważne czy wielo czy jedno -kontakt jest) ale tylko wtedy jak szły zęby, później mijało nawet przy używaniu wielo.

więc zachęcam - nie rezygnuj z wielo, przeczekaj ten czas, może rzeczywiście na jedno bo to i zawsze można jakimś kremem pupkę wysmarować, ale ponownie wróć do wielo i zobaczysz czy problem powraca, bo jeśli do tej pory stoswałaś i nic się nie działo, to chyba jednak nie uczulenie na materiał.

trzymam kciuki

Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

dzięki Mon

pierwsza część pieluch wisi, zaraz wrzucam drugą część. Mam nadzieję, że pranie i częstsze zmienianie pieluchy pomoże, bo chyba rzeczywiście kontakt skóry z moczem jest problemem a Fran ślini się ostatnio okropnie, więc może i u nas przedzębny epizod to będzie.

Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

doopa... nic nie pomaga, mimo prania, płukania i wszystkiego Fran ciągle ma kropeczki i suche place na całym ciele... Nie damy rady chyba z wielo... doopa, doopa, doopa!

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Czekaj, ale place na całym ciele, nie tylko pieluszka? To może być jakaś skaza/alergia czy inne ustrojstwo... A jak z materiałami, nie-polarowe też uczulają?
    U mnie młoda ma skórną masakre, jeszcze nie doszłam do przyczyny, na pupce też kropki, ale jak wrzuciłam ją w jedno było gorzej, bo cała zapocona...
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

kropki i placki suche tylko w zasięgu pieluchy... zaczęłam od tetry - to było jedno podejście, a później z mikrofibrą, to samo... Najgorsze, że w jednorazówkach też ma kropeczki, ale mini-mini... kasy najbardziej mi szkoda! bo zapalają mi się złotówki w oczach z każdym pampkiem w koszu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moniska Zobacz posta
    kropki i placki suche tylko w zasięgu pieluchy... zaczęłam od tetry - to było jedno podejście, a później z mikrofibrą, to samo... Najgorsze, że w jednorazówkach też ma kropeczki, ale mini-mini... kasy najbardziej mi szkoda! bo zapalają mi się złotówki w oczach z każdym pampkiem w koszu...

a skoro i od naturalnych materiałów (tetra, bambus) i od sztucznych (mikropolar) ma te kropki to może to od pula? zdaje mi się, że kiedyś jakaś dziewczyna pisała, że jej dzieć jest uczulony na pula, masz wełnę żeby spróbować? wtedy kieszonki musisz odstawić na czas jakiś. Albo wywal te olejki co dajesz do prania. Albo inny dodatek antybakteryjny....albo jeszcze inny materiał od pupy, bardziej suchy. są różne mikropolarki. Pampek też nie daje idealnej suchości, pupa też ma kontakt z moczem.

Uprawnienia umieszczania postów