Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 237

Wątek: Uczulenie na polar w pieluszce

Domyślnie

tak tak na kieszonke. mam ich 30 szt. więc jakoś muszę to wymodzić.

zataz idę ciąć

Domyślnie

te wkładki bambusowe mają z jednej strony mikrofibrę. ona może być od pupy?
    muszę zakupić formowanki.

Chustonoszka

Domyślnie

ja mam wkładki z samego bambusa a mikrofibry przy pupie nie kładę

Domyślnie

ale mi to nakomplikowało.. teraz musze szybko zakupy zrobić bo wydaje mi sie ze to od mikropolaru może być...

na szczęście mam pare pieluch z niebieloną frotą bambusową więc próbuje..

Domyślnie

dziewczyny, my mamy ten sam problem. Zrobił się grzybek nawet, po prawie dwutygodniowym leczeniu i jednorazówkach pupa doszła do siebie. Po dwóch dniach wielo znowu to samo małego tak swędzi, że drapie do krwi. Naprawdę pieluchy zmieniałam często, maks 1,5h (choć czasem nie miało to sensu, bo on tak często nie sika) i nic to nie dało. Obstawiam że to ten mikropolar. Możecie napisać skąd wziać wkładki bambusowe? jak to się nie uda to się poddaję. Młody ma 13 miesięcy.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ja bym nie kładła mikrofibry przy pupie - nie tyle dlatego, że sztuczność, ale jak pomyślę, że myję wannę podobną mikrofibrą i ona działa tylko trochę gorzej niż szorstka strona zmywaka... no, nie chciałabym mieć szorstkiej strony zmywaka przy skórze.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonoszka

Domyślnie

Kawiareczka ja akurat mieszkam w uk, tu na ebayu pełno jest wkładek bambusowych różnej produkcji.

Domyślnie

a pocięty płatek flaneli?
    ja nadal lecze, zaczerwieniona pupa lekko juz, kłade maść i papierek.

Domyślnie

pocięłam flanelę ale trochę się obawiam tego sposobu bo jednak przy pupie będzie mokro. Nie jest to chyba dobre rozwiązanie w fazie leczenia.
    A papierek nie drażni pupy?

Chustonoszka

Domyślnie

w fazie leczenia zmieniałam pieluszkę po każdym siku żeby właśnie nie było mokro. najlepiej nakładać same formowanki bo wtedy łatwo wyczuć kiedy trzeba zmienić. papierki wydaje mi się drażniły

Domyślnie

hmmm, nie miała baba problemu wymyśliła sobie pieluchy ja nie mam formowanek ani otulaczy, a młody sika nie czekając aż zdecyduję co mu na pupę zakładać. Będę mu podkładać flanelki, może to coś pomoże.
    Fijonka,czy pisałaś o tego typu wkładach?:
    http://allegro.pl/wkladki-bambusowe-...581844491.html

Chustonoszka

Domyślnie

nie, te zalinkowane przez Ciebie mają więcej mikrofibry (2 warstwy) niż bambusa (1). ja mam mnóstwo tego typu, wkładam je do wszystkiego:
    http://cgi.ebay.co.uk/Littlelamb-Bam...item870bc9ded3

Domyślnie

nie widzę takich u nas
    no ale jeżeli stroną bambusową dam do pupy to myślisz, że ta mikrofibra będzie przeszkadzać?
    Mam jedną kieszonkę od 'wielorazowo' z niebieloną frotą bambusową od wewnątrz. Niestety mam tylko jedną sztukę, więc nie jestem w stanie uchwycić czy młodemu po niej lepiej czy nie. Takich wkładek jak zalinkowałam mam ze trzy ale zawsze wkładałam do środka, one są cieńsze niż zwykłe z mikrofibry.
    tutaj coś takiego ale drogo...
    http://www.pieluszkarnia.pl/product-...we-3-szt-.html
    http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=453

Domyślnie

ja zmieniam zawsze każde siku i kupe, nawet minuty w tym nie leży. Taki system od początku że młody komunikuje każdą potrzebę.
    Papierek nie drażni, ale smarując musze coś dawać.

zastanawiałam sie na flanelką własńie.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Maciek ma odparzona pupę jak mu ząb się przebija -zawsze, niezależnie od rodzaju pieluchy juz po pierwszej kupce i robi się rana do krwi.
    stosuję wtedy do wielo przemywanie naparem z nagietka a jak sie zabliźni tormentolum (do tego zawsze wkładka jednorazowa papierkowa, lub kawałek tetry- żeby nie zatłuścić pieluchy); na noc zakladam jednorazówkę (eko babydream, lub zwykłe baby dream) i grubo tormentolum lub sudocrem na zmienione miejsce. i wtedy wyjątkowo w nocy zmieniam pieluchę aż pupa wydobrzeje.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustonoszka

Domyślnie

Kawiareczka musisz poeksperymentować, ja jak pisałam odłożyłam na bok wszystko z polarem i mikrofibrą. generalnie odkąd pupa jest zaleczona to jedna kieszonka z polarem dziennie jest ok, bez zaczerwienienia. ale tylko na dzień, kiedy zmieniam często.

a te wkładki bambinexu też mam, też są b.fajne, tylko grubsze i bardziej mięsiste.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna H. Zobacz posta
    ja zmieniam zawsze każde siku i kupe, nawet minuty w tym nie leży.

Nawet minuty? a na spacerze?

Taki system od początku że młody komunikuje każdą potrzebę.
    Papierek nie drażni, ale smarując musze coś dawać.

zastanawiałam sie na flanelką własńie.
    ja właśnie zaczęłam dawać flanelkę. Zobaczymy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fijonka Zobacz posta
    Kawiareczka musisz poeksperymentować, ja jak pisałam odłożyłam na bok wszystko z polarem i mikrofibrą. generalnie odkąd pupa jest zaleczona to jedna kieszonka z polarem dziennie jest ok, bez zaczerwienienia. ale tylko na dzień, kiedy zmieniam często.

a te wkładki bambinexu też mam, też są b.fajne, tylko grubsze i bardziej mięsiste.
    no fajne ale trochę drogie jak na SAME wkładki.

Domyślnie

hm...
    Lubię być z Wami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna H. Zobacz posta
    ja zmieniam zawsze każde siku i kupe, nawet minuty w tym nie leży. Taki system od początku że młody komunikuje każdą potrzebę.
    .
    Nawet jak śpi w ciągu dnia, czy w nocy zmieniasz po każdym siku Budzi się i komunikuje? Dziwię się, bo mam córkę w podobnym wieku i jednak ona jeszcze sporo śpi. Po trzygodzinnej drzemce, pielucha jest zlana. Wtedy nic nie komunikuje
    Siku, jak nie śpi, potrafi robić co 15, 20 minut. Kupki, to inna sprawa, prawie wszystkie robimy w toalecie
    Wydaje mi się, że dziecku najbardziej "szkodzą" właśnie drzemki, wtedy dłużej nie zmieniamy i mogą być problemy. My na szczęście nie mamy, odkąd używamy olejku nagietkowego. Wszelkie zaczerwienienia zaleczone
    Lubię być z Wami

Uprawnienia umieszczania postów