A może zmieniłaś olejek? Są różne firmy i synka jeden uczula jak dodaję do płukana pieluch.
u mnie to jednak nie alergia. Ząb się wyrzynał i od tego takie okropne krosty. Widocznie zęby i pupa u dziecka mają ze sobą więcej wspólnego niż myślałam![]()
mam nadzieję że u innych mam też się dobrze wszystko skończy i nie będą musiały rezygnować z pieluszek wielo
U nas lekarka orzekła, że to uczulenie - raczej na proszek... zmieniłam i smaruję maścią. Słabo schodzi, ale ja też zaczęłam podejrzewać zęby, na co wskazują inne objawy (katar, ślinienie się itd). W każdym razie wielo dalej w użyciu (i nocnik jak najczęściej).
Dziewczyny wiem że niektóre z Was przerabiały to na pupie swoich pociech. Jak wygląda?
Moja Toś ostatnio źle reaguje na wieloa mam kieszonki z polarem głównie. Miała takie czerwone placki, pomarszczonej skórki, do tego krostki dosyć roziskrzone. Pediatra powiedziała że jakieś drożdżaki i zapisała clotrimazol ale nie działał jakoś super. Więc przerzuciłam się na jednorazówki by wielo wystripingować etc. Było smarowanie linomagiem, clotrimazolem i olejkiem migdałowym i nic
![]()
Dopiero triderm pomógł, ale potem po kieszonkach znów czerwone
Już myślę sobie czy możliwe by się uczuliła na na to tak po prostu jak wcześniej wszystko było ok?
Proszku nie zmieniałam.
Coach dyplomowany SWPS
Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
A zęby jej nie idą? U nas jak 3 zaczęły iść to takie cyrki się porobiły, ja myślałam, że olejek herbaciany ją uczulił
też stawiam na zęby, u nas podobne akcje się zaczynają niestety
No wlaśnie chyba idą ale mała nie daje sobie w buzię zajrzeć taka jest waleczna![]()
I co z tym począć? Odstawić wielo czy jak?
Coach dyplomowany SWPS
ja nie odstawiałam wielo, smarowałam linomagiem i maścią cholesterolową cały czas i zeszło
ale linomag to tłusta maść jak więc jej używałaś do wielo?
no i skoro to zęby to czemu w wielo są wypryski a w ekojednorazówkach nie?
Coach dyplomowany SWPS
ja na noc zakładam jednorazówki, ale moja Agatka wisi większość nocy na piersi, więc wielo przeciekająjednorazówki też zmieniam pełne po 2-3 razy w nocy
czekam na ten ząb (bo to jeden chyba tylko idzie), niech juz wylezie, to może w końcu się wyśpię![]()
u nas było to samo za każdym razem jak zęby szły bo i kupy takie jakby bardziej ostre były wtedy ale teraz idą mu też 2 na raz ząbki i jest ok , ale wtedy było i to kilka razy aż rany sączące się robiły , straszne to było... u nas jedynie krem s.o.s. na zmianę z mąką ziemniaczaną pomógł i wietrzenie + bieganie z gołą pupą
P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015
ten sam temat jest w ogólnym dziale pieluchowym na pierwszej stronie, połączę je i nie tylko je, bo zaczęłam wyszukiwać to do 10 strony w dziale znalazłam juz tyle.
A wracając, to może być jednak proszek. Bo zdarza się, ze coś co było do niedawna bezpieczne, nagle zaczyna alergizować, wystarczy jakiś zewnętrzny impuls, osłabienie organizmu...
W ogóle co to za proszek?
Ostatnio edytowane przez Mag ; 26-12-2012 o 15:01
piorę wielo w dzidziusiu z dodatkiem nappyfresh
a właśnie mi się konczy więc zakupie miocare moze
Coach dyplomowany SWPS