Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: "po-noworodkowo" - co dla mniejszego niemowlaka?

Mieszany widok

Domyślnie

A o którym rozmiarze ecodidi mówicie? O one size? Tytanowa, dobrze rozumiem, ze mowiac o ichnich formowankach to chodzi Ci o bambusowy puch?

I super wątek
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 01-01-2013 o 18:13
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Zwątpiłam pieluchując noworodka wielo. Nie wiem czy nie lepiej poczekać do 4 miesiąca (tak z córą wielo zaczynałam), kiedy częstotliwość wypróżniania jest mniejsza.

A jak koniecznie chcesz malucha wielorazówkami potraktować a nie chcesz mocniej inwestować to może coś one size. Chociaż ja akurat nie lubię , bo to jednak wielka pielucha na takiego malucha. Albo ew. małe otulacze i więcej wkładów (np. Sio itti bitti a w środek wkładki IB albo pocięta tetrówka).

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dharma, ale my używamy wielo (w dzień, na noc jedno) odkąd tylko młodemu odpadł kikut pępowiny

Itti Bitti M mam dwie, na wyprzedaży w Pieluszkarni nabyłam, czekają w szufladzie.

Fajnie, że polecacie też polskie pieluszki, bo bardzo mi się podobają ich wzory
    Witek 2012

Chustonoszka

Domyślnie

Moja mała ma 7 miesięcy i nie jest wcale jakimś specjalnym szczuplakiem a powiem wam, że wcale one size nie są na nas dobre Większość (bo nie wszystkie) przeciekają bo to tu to tam odstaje. Znacznie lepiej sprawdzają się rozmiarowe pieluchy. Nawet Flipy, które do niedawna były dobre jak mała schudła trochę zaczęły przeciekać Na pewno wiem, że drugi raz na zapas pieluch bym nie kupowała Każdy maluch jest inny i co innego mu pasuje.

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    A o którym rozmiarze ecodidi mówicie? O one size? Tytoniowa, dobrze rozumiem, ze mowiac o ichnich formowankach to chodzi Ci o bambusowy puch?

I super wątek
    Ja mówię o ecodidi one size. Formowanki- bambusowy puch
    Tak na prawdę avella ma racje- kazde dziecko inne i kazdemu co innego podpasuje Avella a moze Ci sie gumki we flipach rozciagnely po prostu? Ja tak mam zwłaszcza w jednym Nie przecieka, ale wkurza mnie bardzo

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

Pierwsza moja myśl po przeczytaniu tematu:bambooty m - są co prawda rozmiarowe ale genialnie pasują i na 4 i na 8 miesięczniaka i nie jestem odosobniona w spostrzezeniach

A uzywalismy przeroznych kombinacji
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Chustonoszka

Domyślnie

Bardzo fajny wątek. Taki dla mnie na czasie
    My używamy Itti bitti. EMki na córę zaczęły pasować od 5 kg czyli jakoś jak miała 2 miesiące.
    Dzisiaj udało mi się kupić w pieluszkarni w promocji 3 pieluchy IB rozmiar L

Chustonówka Awatar awersja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam kieszonki MaleMe i jestem bardzo zadowolona.
    Antosia ma 3 i pół miesiąca, 6 kg z małym haczykiem i super leżą. Pupka jest w nich super zgrabna

Chustofanka Awatar Mała Mi
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Ja jestem wierna pieluchom i otulaczom małeMe już od noworodka próbowałam też nappime, ale okazało się, że nam nie pasują-być może to wina welurku, bo mikropolaru nie próbowałam. Mój synek za każdym założeniem nappime miał mokre ciuszki. Jestem także zadowolona z kieszonki babyetty- jest zgrabniutka i nie uciska grubych nóżek

Chustomanka Awatar Selene
    Miejscowość
    Wrocław i okolice

Domyślnie

Z kieszonek - NappiMe i MałeMe. A z otulaczy wełniaki Ecodidi. U nas chinki pasowały gdzieś dopiero od 3-4 miesiąca, wcześniej zdarzały się ciągłe przecieki przy nóżkach.
    Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radości facebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka Starszak II 2012 i Młoda XII 2014

Uprawnienia umieszczania postów