Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: "po-noworodkowo" - co dla mniejszego niemowlaka?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie "po-noworodkowo" - co dla mniejszego niemowlaka?

Mój Witek jeszcze malutki, ale już zaczynam myśleć o większych pieluszkach, bo rośnie chłopak szybko i niebawem noworodkowy stosik przestanie wystarczać. Mam więc pytanie, co polecacie? Czy jakieś "mniejsze onesize" dadzą radę? (i jakie firmy mają "mniejsze OS"?) Czy raczej rozmiar M? Z przyczyn finansowych wolałabym OS, ale jeśli będę musiała czekać, aż do nich dorośnie, to mogę coś rozmiarowego kupić.
    Wiem, że to w dużej mierze kwestia indywidualna, ale chętnie bym poczytała o Waszych doświadczeniach, żeby nie utopić kasy w czymś całkiem bez sensu.
    Witek 2012

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

my jak mały miał 6/8 tygodni zaczeliśmy na chinki przechodzić , przewineła się masa różnych pieluszek ale te jako jedyne są z nami od 2 miasiąca małego do dziś , doszyłam troszkę większych małemu i jest ok ...polecam one przecież one size
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

ja mam Charlie Banana OS
    i one szybciej pasowały na Monie przy nóżkach niż otulacz BambinoMio z którego przez pierwszy miesiąc wszystko się wylewało. Pupa w nich nie jest za duża, bardzo szybko schną i mają dwa wkłady. Duży starcza na od 22 do 7 rano. Ale moja córcia pięknie spi i nie sika dużo w nocy. Bardzo latwo się je zapina i system regulacji wielkości za pomocą takich gumek jak w staniku jest rewelacyjny. Minus? Cena

Chustomanka Awatar ifinoe
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

odkąd Poldek waży 5,5 kg używamy z powodzeniem kieszonek Małe me oraz NappiMe - zwłaszcza te drugie nadają się dla maluszków, mimo że OSy. Z otulaczy wełniak Ecodidi oraz pulowy Grovia. Myślę że cały zestaw posłuży jeszcze długo. Flip jest jeszcze za duży. Z rozmiarowych mam M itti bitti, pasują ale już raczej wyłącznie pieluszki OS będę kupować.
    Październikowa plepla 2007
    Październikowy przeszkodnik 2012

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Ze wszystkich pieluch lubię teraz najbardziej na świecie chinki z polarem one sizy + mikrofibra + ścierka bambusowa z biedry i prefoldy pupeko bambusowe + wkładka sucha pupa i flip na to (moze być za duży, ale to indywidualna sprawa) Też polecam ecodidi bo są zgrabne. Babyetta ma też mega zgrabne otulacze- one sizy są na prawdę od maluchów po starszakó ( z tym to może bedzie gorzej ). Te dwa wcześniej wymienione zestawy okazały się na prawdę trafione a już prefoldy bambusowe to jest na prawdę odkrycie roku
    Jestem w ogóle za zestawem 'coś' i otulacz, do tej pory zawsze to 'coś' było zgrabniejsze od kieszonek czy innych takich, zawsze szybciej schło niż formowanki i zawsze było szybsze w obsłudze czyli od momentu kiedy młoda zaczęła wielo-pieluchy (2m) tetra rządzi, do tego dodaję coś ekstra na wyjscia i na noc. Prefoldy pupeko to jest moc, do tego ichniejsze formowany i kieszony chinki. Z chinkami to zawsze jest problem, bo można różnie trafić, dla nas to akurat najlepsze kieszonki, a mam na prawdę różne. Cóż poradzić Trza próbować

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Domyślnie

A o którym rozmiarze ecodidi mówicie? O one size? Tytanowa, dobrze rozumiem, ze mowiac o ichnich formowankach to chodzi Ci o bambusowy puch?

I super wątek
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 01-01-2013 o 18:13
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Zwątpiłam pieluchując noworodka wielo. Nie wiem czy nie lepiej poczekać do 4 miesiąca (tak z córą wielo zaczynałam), kiedy częstotliwość wypróżniania jest mniejsza.

A jak koniecznie chcesz malucha wielorazówkami potraktować a nie chcesz mocniej inwestować to może coś one size. Chociaż ja akurat nie lubię , bo to jednak wielka pielucha na takiego malucha. Albo ew. małe otulacze i więcej wkładów (np. Sio itti bitti a w środek wkładki IB albo pocięta tetrówka).

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    A o którym rozmiarze ecodidi mówicie? O one size? Tytoniowa, dobrze rozumiem, ze mowiac o ichnich formowankach to chodzi Ci o bambusowy puch?

I super wątek
    Ja mówię o ecodidi one size. Formowanki- bambusowy puch
    Tak na prawdę avella ma racje- kazde dziecko inne i kazdemu co innego podpasuje Avella a moze Ci sie gumki we flipach rozciagnely po prostu? Ja tak mam zwłaszcza w jednym Nie przecieka, ale wkurza mnie bardzo

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Uprawnienia umieszczania postów