Upychałam pod pupą co się dało, ale może niewystarczająco?Dzięki za sugestię, zwrócę na to baczniejszą uwagę.
Upychałam pod pupą co się dało, ale może niewystarczająco?Dzięki za sugestię, zwrócę na to baczniejszą uwagę.
Witek 2012
Czekaj zrób tak - górna krawędz na wysokości uszy dzieciny, a to co zostanie na dole wsadz pod pupę, ale sposobem. Sięgnij z boku pod chustę i wciagniej pomiędzy twój brzuch, a jego jak najwięcej materiału. Wtedy zrobi się taka fajna wypukła pupa i plecki się odpowiednio ułożą.
http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6544hwA
o tu laska robi "majtki" pod pupką, ale wygodniej jest sięgnąć z boku między Ciebie, a dziecko.
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
wg mnie chusta za luźno jeszcze jest i kolanka za nisko, tzn miednica za mało zawinięta![]()
Za mało dociagniete, szczególnie przy nóżkach, kolanka powinny być wyżej troszkę.
A. 02.2010, T. 06.2012
W kieszonce podziel chustę na 3 części - 1/3 pod karczek, 1/4 na panel na plecki i 1/3 pod kolanka.
I tu nic się nie upycha - jak jest dobrze zrobione to samo leży tak jak powinno.
Dopisek - w sensie już na etapie wkładania Dziecka musisz zrobić dobrze, a jak podzielisz sobie chustę na 3 części to reszta idzie sama.
kiedy ja wiązałam na początku kieszonkę i mi nie do końca wychodziło otrzymałam takie rady od doradczyni od noszenia, które przydadzą się z tego co widzę i Tobie:
- na chuście nie może być w ogóle żadnych fałdek, musi być gładka od góry aż do pupy, dopiero wszystkie fałdki chowamy pod pupę
- dla takiego maleństwa lepszy jest kangurek, nóżki się są nienaturalnie szeroko wtedy rozstawione. Ja najpierw wiązałam kieszonkę, a po spróbowaniu kangurka, kieszonkę sobie darowałam, łatwiej mi wyregulować wszystko, także materiał przy główce.
A jeśli chodzi o kieszonkę to żeby pupa ładnie się układała i była ładna kifoza to trzeba podciągnąć kolanka wyżej i te dwie poły chusty, które podtrzymują pupę, wsunąć bardziej pod pupkę, tak aby uda się na nich opierały, wtedy dziecko przyjmuje właściwą postawę
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.