Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Pomóżcie mi w sprawie pieluch plis

Mieszany widok

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

a nie jest to jakies nadkazenie grzybiczne?
    skoro nawraca i nawraca - to mi wyglada na niezaleczone cos co masciami się łagodzi ale nie eliminuje
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

yanettee mam nadzieję że szybko wyleczysz pupkę Basi i już wszystko będzie w porządku po ciężkim starcie.

Próbopwałaś bepanthenu maści mi u Natalki pomogło na biedną pupkę uczuleniowca, bardzo szybko łapała odparzenia.
    Przyszłam zaznaczyć temat, bo też zastanawiam się co dla malucha kupić.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

obecnie Basia ma zaleczoną pupę całkowicie, po maści robionej, aptecznej

mogę podać przepis jeśli się komuś przyda

tormentiol jest super na takie rzeczy ale nie chce używać a ta maść apteczna działa tak samo
    Mama Kubusia i Basi

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

tak na marginesie laktoza z mleka kobiecego jest inaczej trawiona i tolerowana niż laktoza z mleka krowiego
    Tormentiol nie nadaje się do smarowania u małych dzieci,można używać tormazol (jest bez kwasu bornego)
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    tak na marginesie laktoza z mleka kobiecego jest inaczej trawiona i tolerowana niż laktoza z mleka krowiego
    Tormentiol nie nadaje się do smarowania u małych dzieci,można używać tormazol (jest bez kwasu bornego)
    wiem że sie nie nadaje, jednak wiele lekarzy dopuszcza stosowanie tormentiolu u niemowląt wrrrr a nawet zaleca
    Mama Kubusia i Basi

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

mi się kupa ZAWSZE wyleje na otulacz
    otulacze BambinoMio jjak dla mnie schną długo. moje kieszonki Charlie Banana schną szybciej.
    i przemyśl jednak zakup używanych - dużo taniej a jak je dostajesz to wyglądają najczęściej jak nówki. zniszczone są co najwyżej rzepy .

nietolerancja laktozy potwierdzona? a ta pupka zagrzybiona byla czy nie ?

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Ja o tormentiol to się z rodzinnym aż pokłóciłam,a Natala miała juz 4 lub 5 lat,że dziecka to ja tym smarować nie będę. W szpitalu na noworodkach Tormentiolem smarowali pupki, Natka od niego wyglądała jak pawian, dopiero bepanthen pomógł, teraz planuje zabrać swoje pieluszki a nie Pampersy, maść cholesterolowa a położne i pielęgniarki noworodkowe niech myślą co chcą.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Uprawnienia umieszczania postów