Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: jaki rodzaj pieluszek jest dla dziecka najwygodniejszy?

Widok wątkowy

Chustofanka Awatar Mała Mi
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    No pewnie. Przecież zanim wynaleziono pampersy z tym rozwojem ruchowym był prawdziwy kłopot. Co się rodzice musieli natrudzic, żeby ich dzieci w ogóle zaczęły się ruszać, że o chodzeniu nie wspomnę.
    Dzięki bogu producenci jednorazowek przyszli nam z pomocą.
    Oj już nie bądźcie takie ironiczne

Pewnie, że dużo zależy od firmy, która produkuje pieluszki. Myślę też, ze zależy czy pieluchujemy chłopca czy dziewczynkę. Mój mały tak dziwnie sika (a może właśnie normalnie?), że przecieka zdecydowana większość pieluch, których używam(łam). Sprawdziły się jedynie MałeMe i tych pieluch i otulaczy będę się trzymać zgadzam się, że nappime są delikatne, zgrabne itd., ale u mnie niestety się nie sprawdziły. Mam też piękne biedrony babyetty i tu byłabym bardzo usatysfakcjonowana, gdyby polar z wewnątrz nie wychodził poza obręb pieluchy. Ale on troszkę wychodzi poza PUL i gdy zmoczy się mocno pieluszka to wilgotne są także ciuszki dziecka.

A pampersy nie są lepsze pod żadnym względem, są tylko gorsze: powodują dużo problemów ze skórą dziecka, przegrzewają jąderka u chłopców, są strasznie naszpikowane chemią i okrutnie zaśmiecają środowisko. To dla mnie wystarczające powody, by sięgać po nie jak najrzadziej, a najlepiej w ogóle (chyba że po ekologiczne)
    Ostatnio edytowane przez Mała Mi ; 20-12-2012 o 11:05

Uprawnienia umieszczania postów