Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Pieluchy bez PULa. Po co to komu?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta

A ja byłam przekonana, że to kieszonki są najchłonniejsze. Ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.
    Formowanka chłonie całą swoją powierzchnią a kieszonka tylko wkładem
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asikka Zobacz posta
    Formowanka chłonie całą swoją powierzchnią a kieszonka tylko wkładem
    Właściwie to nawet logiczne
    2009 2012

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja jak zaczynam przygode z wielo (a bedzie juz 8 miesiac naszego wielopieluchowania) to uparlam sie,ze kieszonki sa najlepsze. Bo najszybciej sie je montuje,bo najprosciej,bo ladne, maloskomplikowane i w ogole. Na noc jedynie szly AIO,bo najlepiej zdawaly egzamin.

Ale minelo troche czasu, pogniewalam sie na chinki i znalazlam wlasna droge. Po domu reczniki z ikei i otulacz (tanio,ekonomicznie i nawet skladanie tych recznikow nie jest straszne,mam juz poskladane w gotowe zestawy z wkladka polarowa,wiec zmiana na nowa to chwila i w dodatku mniej prania,bo otulacz starcza nawet na caly dzien). A otulacze tez sliczne,wiec oko ciesza Na wyjscia mamy kieszonki, zredukowane liczebnoscia do minimum (choc przyznam,ze nowa kupilam tylko dlatego,ze ladny wzor). A na noc polubilam formowanki, trafilam na takie,ktore sa megachlonne i na prawde zdaja nocny egzamin.

Chyba do wszystkiego trzeba dojrzec
    Gad 2011

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wesoła_mrówka Zobacz posta
    jejku, jakie to są otulacze? Dasz jakiś link?
    Też mnie to ciekawi

Cytat Zamieszczone przez miss_kumcia Zobacz posta
    Chyba do wszystkiego trzeba dojrzec
    Dokładnie.
    2009 2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

przezroczyste były mio unico
    otulacze są szyte z takiego samego kolorowego PULu jak kieszonki, np. popatrz tu:
    http://www.babyetta.pl/pl/c/OTULACZE-PUL/72/2
    http://nappime.pl/sklep/product-category/otulacze
    http://www.pupeko.pl/pieluszki/otula...lacze-one-size
    a mothereasy masz zapinane na boku czy tradycyjnie tylko z podwójnym rzędem nap z przodu i zapinane tradycyjnie?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to ja dam Ci radę, bo mi się przypomniało cos śmiesznego z dawien dawna pieluchowania forumowego: dmuchnij w Pul a zobaczysz jaki on oddychający

no przepraszam, nie mogłam sie powstrzymać, kiedys na forum był taki motyw, jak sprawdzic czy Pul jest oddychający, no i dziewczyny dmuchały w niego, raz czuły po drugiej stronie wiaterek, raz nie, ale wszystkie wszem i wobec uznałysmy, że Pul nie za bardzo przepuszcza powietrze, więc tyłek dziecka jednak ma prawo sie gotować i wełna, bawełna, bambus i reszta bractwa rulez

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    aha i są przezroczyste otulacze co by pięknych formowanek niezakrywać
    Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    przezroczyste były mio unico
    Znalazłam TU
    2009 2012

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    to ja dam Ci radę, bo mi się przypomniało cos śmiesznego z dawien dawna pieluchowania forumowego: dmuchnij w Pul a zobaczysz jaki on oddychający

no przepraszam, nie mogłam sie powstrzymać, kiedys na forum był taki motyw, jak sprawdzic czy Pul jest oddychający, no i dziewczyny dmuchały w niego, raz czuły po drugiej stronie wiaterek, raz nie, ale wszystkie wszem i wobec uznałysmy, że Pul nie za bardzo przepuszcza powietrze, więc tyłek dziecka jednak ma prawo sie gotować i wełna, bawełna, bambus i reszta bractwa rulez
    Są pule przez które da sie oddychać serio sama sprawdzałam kupiłam pul od kokosi różne wzory z tej serii babyville i naprawdę da sie przez niego oddychać a nie przecieka bo poszyłam z niego pieluchy i jest ok. A wracając do tematu ostatnio bardzo polubiłam sie z formowankami i otulaczami bo moja córcia już naprawdę dużo siusia i po jednym siknięciu kieszonki mi przeciekały.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów