Dla tych co lubią wielotomowce, może seria o Dzikiej mrówce?
Jako dziecko czytałam niektóre tomy, całkiem wtedy mi się podobały
Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Dla tych co lubią wielotomowce, może seria o Dzikiej mrówce?
Jako dziecko czytałam niektóre tomy, całkiem wtedy mi się podobały
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
Pan Samochodzik jest bleee, podobnie jak Tomek. Cóż. Poza tym, ekhm, czytałyście to jako dorosłe...? Ja próbowałam kawałek czytając na głos dzieicom, i rany, jakie to jest seksistowskie...
no taaak, takie było, zmieniają nam się standardy, optyka.
o wielu książkach można tak powiedzieć. Czytałaś może np Dzieci z Leszczynowej Górki?
Ja Nienackiego czytałam jako przygodówkę, przy pewnym sprzeciwie rodziców, którzy odmówili kupienia jego książek (pierwszą którą czytałam tj Pan samochodzik i templariusze miała pożyczoną od koleżanki) z uwagi na treści w tych książkach zawarte (i nie chodziło tu o seksizm ale o polityczne zaangażowanie Nienackiego i pochwałę systemu komunistycznego zawartą w jego dziełach - wg przekonania moich rodziców).
Z ciekawości w wolnej chwili wezmę teraz jakąś jego książkę do ręki
swoją drogą ciekawy temat - dobierania /naprowadzania/zabraniania książek przez rodziców. Dla mnie jeszcze były książki których czytać mi nie pozwalano (poza oczywiście tymi dla dorosłych). Mój młodszy brat już nie miał takich ograniczeń - rodzice cieszyli się że czyta cokolwiek...
aaa a co do książek historycznych to jest osoby wątekwłaśnie niedawno do mnie to dotarło
![]()
a poratujecie jakimiś pozycjami o akwarystyce przystępnymi dla dzieci? Tadziu pragnie mieć rybki. Teściowa chce iść do sklepu i zakupić , że się tak wyrażę cały zestaw i tu jednak nawet mąż ją przystopował, bo wg nas sensowniej będzie najpierw przygotować plan razem z Tadziem a później realizować
Ooo, a gdzie jest osobny wątek o ksiązkach historycznych? Szukałam i nie widziałam... To może nam szanowna moderacja przeklei dyskusję? Nie chciałam dublować.
Jak mi się uda wkleić z taptaka...
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
A jak się nie udało to: nasze dzieci/książki dla dzieci/ i jest temat założony jeszcze przed wiekami przez modrooczkę