Pokaż wyniki od 1 do 20 z 356

Wątek: ksiazki tematycznie - watek dyskusyjny; chomik #146!

Mieszany widok

Domyślnie

Moi synowie słuchali Kolorów magii i Blasku fantastycznego czytanego przez Krzysztofa Tyńca i bardzo im się podobało. Mnie też

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Ja nie wątpię, że Pratchett będzie się podobał - raczej mam taką myśl, że starsze dzieci wyłapią z niego więcej smaczków
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

a propos niestrawnego języka: pamiętam, że ja, jako nastolatka czytałam Gołubiewa "Chrobrego", no i mimo że książka była dla mnie ciekawa to właśnie pod koniec chyba pierwszej części odpuściłam i nie wróciłam już do tej książki
    choć pamiętam niektóre przaśne momenty
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

żA wielotomówek szukacie tylko historyczno-fantastycznych, czy różnych? Bo z różnychto jeszcze "Felix, Net i Nika", i właśnie Rick Riordan.

Ja muszę uważać, żeb nie przedobrzyć, bo tak jak jul uwaam, że niektóre ksiązki przeczytane za szybko są 'spalone'. Jadźka w którymś lockdownie bbliotecznym przeczytała prawie całe Ziemiomorze Le Guin, i na moje pytanie, jak tam, odpowiedziała lakonicznie "może być", co mnie trochę zasmuciło, bo dla mnie to jest lektura fundamentalna, zwłaszcza pierwszy tom w tłumaczeniu Barańczaka. Ale chyba po prostu 10-latka nie była w stanie tego docenić...

Ja jako 10-latka czytałam np. "Przypadki starościca Wolskiego" Józefa Hena, i tiaaa, pamiętam głównie przaśne momenty...

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    żA wielotomówek szukacie tylko historyczno-fantastycznych, czy różnych? Bo z różnychto jeszcze "Felix, Net i Nika", i właśnie Rick Riordan.

Ja muszę uważać, żeb nie przedobrzyć, bo tak jak jul uwaam, że niektóre ksiązki przeczytane za szybko są 'spalone'. Jadźka w którymś lockdownie bbliotecznym przeczytała prawie całe Ziemiomorze Le Guin, i na moje pytanie, jak tam, odpowiedziała lakonicznie "może być", co mnie trochę zasmuciło, bo dla mnie to jest lektura fundamentalna, zwłaszcza pierwszy tom w tłumaczeniu Barańczaka. Ale chyba po prostu 10-latka nie była w stanie tego docenić...

Ja jako 10-latka czytałam np. "Przypadki starościca Wolskiego" Józefa Hena, i tiaaa, pamiętam głównie przaśne momenty...
    tak, mogą być spalone. można też się zniechęcić do konkretnego autora - mnie w ten sposób zniechęcono do Lema - teraz żałuję, obiecuję sobie że może wrócę, no ale nie bardzo jest kiedy

ciekawe że akurat o LeGuin piszesz, właśnie czytałam mojej Jadzi "Kotolotki" jej autorstwa

z kolei nic straconego, do niektórych książek które przerwałam kiedyś wracam. Mój ostatni wielki powrót to "Noce i dnie" - zupełnie inaczej czyta się to jako dziewczę a zupełnie inaczej teraz, jako matka i mężatka z określonym stażem
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Domyślnie

Dlatego właśnie Prathetta nie podsuwam dzieciom.
    Podrosną i zaczerpną z niego znacznie więcej.
    Jedną z części przesłuchaliśmy w samochodzie. Dorośli się zaśmiewali a dzieci patrzyły na nas jak na kosmitów.
    Zupełnie nie mam wpływu na to, co czyta córka. Ona czyta ogromne ilości a odkąd poznała lubimy czytać to sama dobiera sobie lektury.
    Pieprzne momenty, twierdzi że ją nudzą i omija je.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Marjen i jak Wasze odczucia po Kotolotkach?
    My czytamy, ale mnie strasznie nudzi, a młody zachwycony, bo są tam koty.
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter