Pokaż wyniki od 1 do 20 z 356

Wątek: ksiazki tematycznie - watek dyskusyjny; chomik #146!

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Och, jesteście niezastapione, dziękuję! Mam mnóstwo tropów do sprawdzenia.

"List do króla" u nas nie chwycił - były dwa podejścia, najpierw (ze dwa lata temu) było za trudne, a potem do razu nudne. Trącące myszką w pewnym okreslonym stylu odpadają - trudno mi to wytłumaczyć, ale Tomek i Pan Samochodzik nie przeszli zupełnie ("nuuudne"), całaMontgomery została połknięta w zeszłe wakacje (cała, wszystko, nie tylko Ania), no i Żółta ciżemka etc. też ble. Za to "Śliczna Tamit", którą wypożyczyłam trochę bez nadziei, jest ok...

W "Królowej Margot" nie ma 'momentów', film jest zupełnie inny. Ja ogółem wyjątkowo najpierw widziałam film (w późnej podsatwówce...?), który uwielbiam, a potem czytałam książkę, i byłam rozczarowana (również brakiem 'momentów', haha, ale wtedy miałam już z 15 lat, inna optyka...). Mam na kupce "Trzech muszkieterów', ale nie wem, czy nie za dużo musiałabym jej za dużo tłumaczyć tła z historii powszechnej.

Siadam i czytam o reszcie polecanych przez Was!

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Anyczko - przypomniało mi się, s propos gustów dzieci. Ostatnio pytam, czy chcą coś z serii Magiczne drzewo, bo im się podobało. "Nie, to jest kiepskie. Wtedy nam się podobało, ale od tego czasu przeczytaliśmy ileś dobrych książek i mamy porównanie"

List do króla podobał się córce i iluś jej koleżankom i kolegom - trochę mnie to zaskoczyło, bo wydawał mi się powolny (sporo przeczytałam na głos), ale serio był hit dla wielu dzieci.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 27-04-2021 o 07:47
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)