A czy można prosić o propozycje o ludzkim ciele? Dziecko mnie męczy, żebym mu znalazła coś o płucach...
nie wiem czy było ale do przedszkola dodałabym jeszcze kotka splotka, on co prawda idzie do szkoły .... ale mój przedszkolak uwielbia![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
dziewczyny obiecuje ponadrabiac braki w okolicach weekendowych/przyszlotygodniowych (W zaczyna full time w szkole!!)
saskia - na szybko - Swiat w obrazkach jest o ludzkim ciele, przegladne potem i sprawdze plucka - ale mysle, ze beda. Bawidoc tez byl, ale nie wiem czy jest gdzies do kupienia poza all - a tam ostatnio widzialam u witka - za jakis kosmos cenowy (jak zwykle zreszta, on/ona to naprawde komus sprzedaje???)
ja bym szkolny watek chyba zrobila osobno, coraz wiecej szkolniakow nam sie pojawia![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
ja właśnie dziś z biblio przyniosłam książeczki ADIBU - tajemnice ludzkiego ciała, może jest tam coś o płucach.... my mamy dlaczego jem, wypadają mi zęby, chce siusiu
o takie
i jest jeszcze ta z obrazkami 3D
synek lato 2008synek wiosna 2011
Nie wiem czy to aktualne,
dopiero znalazłam wątek i mam 2 pozycje do pierwszych grup.
Nie wiem czy bierzecie pod uwagę stare książki jeśli tak to ta poniżej się nadaje
Pory Roku:
cała seria: Razem ze słonkiem, Marii Kownackiej.
Stare książki wydane w hmmm 1986 mniej więcej, właśnie przerabiam z 4 latkiem Jesień(jest 6 cz. Przedwiośnie, Wiosna, Lato, Jesień, Jesienna Szaruga, Zima), ale one chyba bardziej dla 7-8 latków się nadają. Sporo wiedzy przekazywanej w przyjemny sposób, naprawdę fajne i angażujące propozycje zabaw, zadań.
Śmierć:
Dzidziuś. Niewielka książeczka o wielkiej stracie. Agata Baranowska. wiek 5/6+
Bardzo dobra i mądra książka. Stworzona tak aby pomóc zarówno rodzicom jak dzieciom, przejść to trudne wydarzenie. Pomaga nazwać emocje. Wiele tłumaczy.
podaję link do lubimyczytać- bo str wydawnictwa już chyba nie istnieje
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/16389...elkiej-stracie