Pokaż wyniki od 1 do 20 z 356

Wątek: ksiazki tematycznie - watek dyskusyjny; chomik #146!

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Boże Narodzenie dawno za nami, wiosna, wiosna teraz, tu chyba nie ma aż takiego wyboru, więc dopisuję:
    Sven Nordqvist, Rwetes w ogrodzie, z serii o Findusie i Pettsonie, tym razem sadzących wiosną warzywa, wiek 3+
    niestety na półce na szybko nic innego tak wiosennego nie znalazłam

co jakiś czas przewija się pytanie o książki smokowe, więc w ramach spłacania długów światu zbieram do kupki:

Christina Björk, il. Eva Eriksson, Księżniczki i smoki uwspółczełnione (gadżety typu telewizor, internet, król hippis pozwalający dziecku na wszystko i takie tam) historyjki o smokach i księżniczkach, małym chłopcom też się podoba; wiek 3+
    Émilie Beaumont, Smoki. Świat w obrazkach - niby encyklopedyczny przewodnik po rodzajach smoków z dłuższym opowiadaniem na koniec; wiek - pewnie też 3+
    Wanda Chotomska, il. Edward Lutczyn, Smok ze smoczej jamy wierszowana historia szewczyka Dratewki w wersji polskiej i angielskiej; wiek - pewnie też 3+
    Anna Chachulska, il. Piotr Socha, Jak Szewczyk smoka pokonał, "To jest stricte legenda o Smoku Wawelskim z przepięknymi ilustracjami" (Luthienna)
    Andrzej Mleczko, Ewa Mleczko, Smoczek Marian z Drakosławic. Bajki na dobranoc, nieco dydaktyczne historyjki o małym smoczku, jego kolegach i rodzicach, z ilustracjami Andrzeja Mleczki, mojemu trzy-i-pół-latkowi bardzo się spodobało; wiek 3+
    Natalia Usenko, Andrzej Niedźwiedź, Bajki o smokach i rycerzach, po prostu jak w tytule, to bajki o rycerzach i smokach rycerze czasem są jednocześnie przedszkolakami; wiek pewnie też 3+
    Elżbieta Pałasz, il. Piotr Rychiel, O smoku, który lubił krówki, "nam sie podobalo bardzo, ale F uwielbia smaczki jezykowe. dla trzylatka moze byc, ale mam wrazenie, ze W nie ogarnial wszystkiego, zwlaszcza humoru jeszcze." (natala); wiek 4+
    Stanisław Pagaczewski, il. Alfred Ledwig, Przygody Baltazara Gąbki, dla trochę starszych

uffff
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

jul dzieki

wiosennie poszukam po polkach, na pewno cos wyczaje. w ogole mi sie ciezko ogarnac ostatnio, ale jak juz sie uda, to pouzupelniam....

smokowo mam troche po angielsku to doloze w wolnej chwili i wrzuce wszystko w pierwszy post.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

natalo - jak będziesz wrzucać, to dorzuć jeszcze od razu i to (na razie w zapowiedziach zakamarków, ale pewnie niedługo to się zmieni )
    Christina Björk, il. Eva Eriksson, Rycerze i smoki, wiek 3+
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)