KŁOPOTLIWA FIZJOLOGIA
disclaimer: oznaczenia wiekowe podaję w oparciu o obserwację własnego syna, albo o informacje od wydawców. czekam na Wasze sugestie.
Nocnik nad nocnikami - Alona Frankel, Nisza, wiek okołonocnikowy, książka występuje w wersji dla dziewczynek i chłopców
Gdzie jest mój nocnik? - Tony Ross, Olesiejuk, nakład wyczerpany, ale można znaleźć w antykwariatach i na allegro, wiek okołonocnikowy
Nocnik Maksa - Barbo Lindgren, Eva Susso, Zakamarki, wiek okołonocnikowy
Tronik - Martyna Skibińska, Joanna Olech, Wytwórnia, nakład wyczerpany, ale można upolować, warto, bo to wizualne arcydziełko! wiek: okołonocnikowy.
Żegnaj pieluszko, jak miś polubił nocnik - Bellinda Rodik, Debit, wiek okołonocnikowy
Kupa. Przyrodnicza wycieczka na stronę - Nicola Davies, Zakamarki, nakład wyczerpany, 2,5+
Mała książka o kupie - Pernilla Stalfelt, Czarna Owca, 2,5+
O małym krecie który chciał wiedzieć kto mu narobił na głowę - Wolf Erlbruch, Hokus Pokus, 2+
Psia kupa - Kwon Jeong-saeng, Wydawnictwo Kwiaty Orientu - Jul: "to bardziej o inności i (samo)akceptacji niż wypróżnieniach", 2,5+
Kupa wszystkich kup ew. Kupa Kupa Kupa (dwa różne tytuły) - Alex Schulman i Emma Adbåge, Czarna Owca, 6+
Robale. Czyli co nas zżera. - Nicola Davies, Dwie Siostry, nakład wyczerpany, wg opinii wydawcy: 6+, ale biorąc pod uwagę doświadczenie z innymi książkami tej autorki, sądzę że spodoba się (wizualnie) i 3-latkom
Wielki grzmot. Biegunka – Wojciech Feleszka, Ignacy Czwartos, Hokus Pokus, 5+
Zjedz to sam - A. i D. Mizielińscy, Znak Emotikon, o całym układzie trawiennym, 4+
i zagraniczne:
The Pop Up Book of Poo, wydawnictwo Walker, do kupienia na Amazonie
Poo Bum - urocza, raczej symboliczna niż naturalistyczna, jest na Amazonie
Liam Goes Poo In The Toilet - z wszystkich treningowych, które obejrzałam na Amazonie, ta wydała mi się najciekawsza graficznie. Można ją kupić z drugiej ręki.
The Gas We Pass - klasyka pierdziszologii, do kupienia z drugiej ręki.
Harvey, The Boy Who Couldn't Fart - czyli historyjka o chłopcu który nie potrafił puszczać bąków.
![]()