Pokaż wyniki od 1 do 20 z 356

Wątek: ksiazki tematycznie - watek dyskusyjny; chomik #146!

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

ja do serii "skąd się biorą dzieci" dodałabym jeszcze Maciupka i Maleńtasa http://aros.pl/ksiazka/maciupek-i-ma...w-brzuchu-mamy

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Ogrodnictwo: tu namierzyłam "Linneę w ogrodzie Moneta" (4+), "Rok z Linneą" (4+), ale mi obie Linnee wydają się być skierowane dla starszych dzieci, "Zuchy z warzywnego ogródka" (2,5+) oraz "Maisy Grows A Garden" (zdecydowanie dla maluchów)
    mamy Lineę w ogrodzie Moneta i czytaliśmy już w okolicach 3lat a nawet wcześniej, najpierw przeglądaliśmy obrazki z roślinami, a potem już czytanie-nota bene zabawnych historii i książka nadal ma u nas spore wzięcie co po niej widać

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    ja do serii "skąd się biorą dzieci" dodałabym jeszcze Maciupka i Maleńtasa http://aros.pl/ksiazka/maciupek-i-ma...w-brzuchu-mamy

mamy Lineę w ogrodzie Moneta i czytaliśmy już w okolicach 3lat a nawet wcześniej, najpierw przeglądaliśmy obrazki z roślinami, a potem już czytanie-nota bene zabawnych historii i książka nadal ma u nas spore wzięcie co po niej widać
    a widzisz, to spróbuję, ostatnio jakieś pół roku próbowałam Tadziowi podtykać i nie zaskoczył. a Zuchy Ulfa Starka już owszem.

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Ja podzieliłam wyszukiwanki z grubsza na na dwie kategorie po polsku i zagraniczne a każdą z nich na dwie podkategorie dla młodszych i dla starszych. Obrazkowe z okienkami bym wsadziła do interaktywnych może (albo zupełnie osobo wydzieliła) i też wiekowo podzieliła od najprostszych do dla bardziej zaawansowanych. Osobno pop upy. I komiksy też osobno, czy z tekstem czy bez. Myślę, że każda kategoria mogłaby mieć układ od dla najmłodszych do zaawansowanych. Bo takimi np. dinozaurami czy potowrami można się przecież interesować przez parę lat. Byłby wtedy jakiś porządek ogólny.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

natala, jesteś THE BEST!!!

Ja pomogę ci chętnie z działem Bożonarodzeniowym, choć w sumie pisałaś, że już coś tam masz zrobione - ale i tak miałam w planach to posegregować, bo koleżanka poprosiła mnie o listę inspiracji...

To jest coś, czego brakowało w tym wątku - czad jednym słowem
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ostatni wpis dzis i spadam sie uczyc - polskie zagraniczne jak najbardziej. a zamiast dzielic na podkategorie wiekowe - bo starsi to od ilu? ja bym po prostu ksiazki ustawiala od 0+ w gore. wtedy moze bedzie latwiej ogarnac.

obrazkowe z okienkami jako podkategoria obrazkowych to jest to jakas przejzrzystosc nam sie robi.

Soul - Boze Narodzenie jest w watku dlugim kolo 54 strony + ewentualne nowosci

warto jeszcze pisac, imo - czy naklad wyczerpany czy do kupienia...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Ramy wiekowe często ciężko ustalić, bardziej chodziło mi o to by na pierwszy ogień szły prostsze w danym temacie, a im niżej tym bardziej zaawansowane, przy niektórych pozycjach ciężko określić przedział wiekowy, ale można by zaczynać w danej kategorii od dla zupełnych maluszków i lecieć dalej. Ale to tylko taka propozycja.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Ramy wiekowe często ciężko ustalić, bardziej chodziło mi o to by na pierwszy ogień szły prostsze w danym temacie, a im niżej tym bardziej zaawansowane, przy niektórych pozycjach ciężko określić przedział wiekowy, ale można by zaczynać w danej kategorii od dla zupełnych maluszków i lecieć dalej. Ale to tylko taka propozycja.
    bardzo dobra propozycja, ułożyć wzgledem łatwości przyswajania - tak!
    a czy wrzucamy co nam się podoba, czy to co się podoba naszym dzieciom?

Chustomanka

Domyślnie

Do książek o śmierci dodałabym jeszcze "w pogoni za życiem" http://ezop.com.pl/produkty-dla-dzie...goni-za-zyciem
    A do lęków Wiewióra wystrasznego Obie książki niby od 3rż, ale moim zdaniem "W pogoni..." to jednak bardziej 4-5 lat
    Ostatnio edytowane przez Pekatrine ; 18-10-2013 o 15:55