Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Chyba nie lubi na plecach :(

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie Chyba nie lubi na plecach :(

Sorry że sobie posmęcę, wiem że to niewielki powód do narzekania, no ale... Coś nam nie mocno nie idzie noszenie na plecach, a tu 9 mc-y i prawie 10kg żywej wagi. Plecaka uczyłam się od początku prawie, pierwszy raz Młody na plecach wylądował jak miał miesiąc, później trzy... długo mi zeszło niestety zanim - pomimo fachowej pomocy - jakoś udało mi się ten plecak prosty naprawdę opanować, bo Młody strasznym wierciochem jest, a na plecach to już w ogóle. Był taki moment na jesieni że było całkiem fajnie, nawet kilka razy w tym plecaku zasnął. A teraz znów kiszka. Albo wierci sie tak że nie mogę w ogóle dobrze zawiązać, albo - jeśli już tak się uda - przez cały spacer szaleje w chuście, podskakuje - ani to wygodne dla mnie, ani do końca bezpieczne. Próbuję też z ergonomikiem, ale i tu podobnie. Próbuję wyżej i niżej, ale bez różnicy. Wczoraj w nocy spróbowałam plecaka z krzyżem - wyszło bardzo średnio z dociąganiem, ale nawet posiedział troche spokojnie, wyciszył się, po wyjęciu szybko usnął. No to dziś w dzień znów próbowałam, ale niestety. Ech. Problem w tym że ja nosze nie tylko dlatego ze bardzo to lubię, ale też w tej chwili to najwygodniejszy sposób wychodzenia z dwójką dzieciaków... Normalnie skończy się w wózku - tylko że Młody zimową porą z wózkiem też ma różne fazy, w tych wszystkich kombinezonach, no i wózku jak zmęczony to też afera...
    No musiałam sobie ponarzekać, może mi się nastrój poprawi
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

To jest chyba taki wiek... niestety
    mój młodszy taż tak miał i ma nadal że w chuście posiedzi spokojnie jak ma coś ciekawego do oglądania, samochody czy coś a jak się tylko zatrzymam czy do sklepu wejdę to masakra wstaje, podskakuje, wrzeszczy , w wózku zresztą też.

zaczęło się jak zaczął wstawać i chodzić przy meblach i pd tej pory już wszędzie chciał sam

U starszej w tym wieku sprawdzało się MT
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Ale co ciekawe z przodu teraz jest całkiem ok - w ergonomiku, i to nawet jak go wpakuję pod osłonkę polarową.
    tylko że z przodu to mi już coraz mniej wygodnie
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Moja Madzia jest marcowa i całą zimę nosiliśmy ją z przodu w Mt właśnie, bardzo lubiła, może to taki typ? No nie wiem...
    A co mówi Twoja intuicja? Że na plecach niewygodnie czy że po prostu chce się z przodu przytulać?

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Kiepską mam chyba intuicję Może i niewygodnie, ale raczej niekoniecznie z powodu wiązania, bo tak jak pisałam w ergonomiku też bywa źle - no chyba że jestem aż tak kiepska że nawet ergo na plecach nie umiem dobrze założyć
    Może po prostu ten typ tak ma
    Dobrze że w ogóle jeszcze da się nosić
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A w plecak wiążesz tak wysoko ze może patrzyć przez ramię i możesz sobie z nim pogadać? U nas to najważniejsze na plecach.

No i spoko jeszcze się nanosisz Magda moja teraz bardzo lubi czasem na plecy i siedzi wtedy spokojnie przytula się no lepiej mi się nosi starsza niż młody

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Tak, przy plecaku zawsze robilam tak żeby mógł widzieć.

A ja Asię zaczełam nosić na plecach jak miała 14 miesięcy I jeszcze mi się zdarza po domu Ale to inny typ był (i jest).

Ale chust póki co nie sprzedaję, ani nawet kurtki dla dwojga też nie...

Dzięki za wsparcie moralne
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

A wyciągnę mój wątek ku pokrzepieniu, może się komuś przyda - od tygodnia Młody nawrócony i na plecach jest fajnie Na spacerze częsciej w nosidle, w domku w chuście, teraz przy katarze nawet tam zasypia
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To masz dobrze, moja Kasia od początku do teraz na plecach urządza takie awantury że hej
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Uprawnienia umieszczania postów